Om Ruten

Ruten er, og var, på ingen måte, planlagt i detaljer. Hvilke havner og steder vi skal besøke blir bestemt underveis og avhenger av vind og vær og lysten der og da..

                            Vårt motto er og blir: Reisen er målet!

 

Planen videre – September 2011

Som vi har sagt før..

her har vi en plan, til vi lager en ny

.. og det gjør vi stadig vekk 😉

Da vi valgte å seile til USA og hele veien til NY, var planen at vi skulle tilbringe det siste året på reisefot i USA, og det meste av det året i et mobilhome.. Men, tingene endrer seg..

Sommeren over har vi tenkt og snakket en hel del om de mange flotte opplevelsene vi hadde i Karibien og hvordan seillivet og dagene på øyene byr på en helt annerledes livsstil enn vi har funnet noe annet sted. Og, den blågrønne fargen på vannet.. ja, den mangler bare!

Derfor har vi besluttet oss for å tilbringe de kommende 10 månedene, på følgende måte:

 

September – oktober:  Roadtrip langs USAs vestkyst

Allerede om en uke, den 21. sept, flyr vi herfra over til vestkysten. Vår planlagte roadtrip-rute starter ut i nord, Seattle, tar en liten svingom opp til Canada, Vancouver, og deretter arbeider vi oss stille og rolig nedover kysten, for så å ende i San Diego den 31. okt.

På veien tar vi en ”liten” avstikker inn i landet for å oppleve nationalparkene i Utah og Arizona, i tillegg står selvfølgelig Las Vegas også på listen 😉

6 uker har vi avsatt til turen som også skal ta oss forbi Napa Valley, San Fransisco, Big Sur, Los Angeles og Orange County!

Vi gleder oss som gærninger 😉

Til dere som har tatt turen før oss, ja så tar vi gjerne imot tips om gode steder og annet nyttig på veien 😉

 

November: Seilas langs USAs sørøstkyst

Grunnen til at vi holder oss til 6 ukers roadtrip skyldes ønske om å vende tilbake til Karibien. Og, grunnet vind og ikke minst temperatur, skal vi gjerne komme oss et godt stykke på vei sørover før det blir alt for kaldt. November blir nok kaldt i starten av seilasen, men vi kan også være heldig å få fine dager.

Første uken i november skal vi benytte til klargjøring av Frøja, før neste sesong. Deretter tar vi fatt på den resterende delen av USAs sørøstkyst. Vi starter ut med Intracoastal fra Norfolk, 200 nm, ned til Baufort (samme vei vi kom opp) og derfra seiler vi i noen etapper nedover kysten til Florida.

 

Desember – April: Karibien, del 2

Har vi vind og vær med oss, forventer vi å krysse over fra USA til Bahamas i starten av desember. Vi hadde kun en kort visit på Bahamas-øyene på vei opp, men det vil vi gjerne ta igjen denne gangen.

Vi har planlagt en rute som tar oss innom flere av øyene på vei sørover og ender på Turks- og Caicos øyene rundt årsskifte. 

Fra Bahamas seiler vi mot den nordlige delen av Den Dominikanske Republikk og videre over til Puerto Rico. Og de siste månedene regner vi med å benytte på British Virgin Islands (BVI), som vi også kun var kort forbi på vei nordover.

Tips til steder, bukter og barer som må sees i dette området, mottas også med takk 🙂

Per dags dato, er vi utrolig glad for beslutningen om å vende tilbake til seilerlivet og Karibien på siste del av vår reise. Vi har noen uforglemmelige minner fra Karibien og vi føler oss heldige som kan få med oss det ”tapte” før vi vender skuta hjemover. 

 

Mai: Atlanterhavskryss til Azorene

Siste del av april kommer til å gå med atlanterhavsforberedelser og i starten av mai er det avreise fra Karibien mot Azorene. En krysning på omkring 2½-3 uker. Hvor mange øyer vi får sett og hvor lenge vi blir på Azorene, ja det får tiden vise 😉

 

Juni – midt Juli: Hjemtransport

Fra Azorene gjenstår det fortsatt en lengre strekning til England, 8-10 dager. Og, så begynner hjemtransporten for alvor! I midten av juli forventer vi å ankomme København, hvor vi gleder oss til å se nære og kjære igjen 🙂

Thomas beskrevet i innlegget En Skippers Bekendelse hvordan planen endret seg etter et halvt år:

Den videre sejlplan – januar 2011

Som nogle måske allerede ved, har vi nemlig valgt at lægge sejlplanerne lidt om for de næste halvandet år. Efter snart et halv års sejlads, og en vedvarende oplevelse af, at vi trods en meget lang samlede rejseperiode, alligevel oplevere at have travlt, er vi blevet mere og mere overbevist om at en halvjordomsejling på 1½ år, med meget tid på vandet (læs: Stillehavet), oplevelsesmæssigt ville blive forhastet. Lyder nok lidt mærkeligt på de fleste, men jeg tror nok vi sagtens kunne have brugt to år alene i skønne nordvestspaninen (Ik`Laura og Raul?). Og da vi jo rejser mere for at opleve, end decideret sejle, ja, så ville en videre tur over Stillehavet til Brisbane alt andet lige, betyder væsentlig mindre tid til hvert sted. Derudover har det også betydning at vi muligvis kunne risikere have båden liggende i Australien mens vi selv er I Danmark, hvilke både er en ret ærgerlig og dyr løsning. Dertil kommer en række andre grunde, som både omhandler de 25-30+ sejldage over Stillehavet, piraterne i Adenbugten, osv., osv. Nå, men uafhængig af grunden, så har vi overordnet besluttet at vi de næste 4-5 måneder sejler den relative korte distance nordover langs alle de Caribiske øer, hvor vi jo om 3 måneder har et stævnemøde med Lisa, Robert og Laura på de vestindiske øer. Derfra planlægger vi en måned på Cuba, hvorefter vi sejler over Bahamas til Florida, hvorfra vi går intercostal waterways, hvis dette er muligt. Konkret betyder det, at hvis vi ikke stikker for dybt eller vores mast er for høj, vil vi forsøge at sejle næsten hele vejen til New York på de indre amerikanske floder og søer. Når vi så en gang når så langt, tænker vi at det måske er på tide at lade båden og mandskab få en lille sejlpause, hvorfor vi så overvejer at leje et mobilhome som kan bringe os fra nord til syd, øst til vest på det store nordamerikanske kontinent. Dette bliver nok i sensommeren 2011, og frem til sidst på vinteren 2012. Så tror jeg nok både vi og båden trænger til at komme på vandet igen, hvilke kommer til at ske i området omkring New York. Herfra arbejde vi på to mulige sejlplaner, den såkaldte ”varme” tur med længere enkelte sejladser, og den ”køligere” tur med noget korter og flere sejldistancer. Den første går over Azoerne og videre op gennem den engelske kanal, mens den anden (og bedste, mener skipperen) går op over det nordamerikanske kontinent til Grønland, (Island), Skotland, Norge og Danmark. Uafhængig af om det lykkes mig at overtale den varmeglade matros (Kjersti) til at gå nordover, planlægger vi at lægge til kaj i Danmark sommeren 2012. Dette er indtil videre tankerne for de næste 1½ år, men vi lægger nok den endelig plan i løbet af en måneds tid.

Når det er sagt så ser vi ikke bort fra at det kan skje endringer igjen 😉 Men, det er helt sikkert at det ikke blir Stillehavet på oss i denne omgang.

Den overordnede plan så sånn her ut når vi startet turen i juli 2010:

Danmark – Kielkanalen – Holland – England – Frankrike – Spania – Portugal – Madeira- Kanarie øyene – Kap Verde – krysse atlanterhavet – Karibien – Panama- Galapagos – krysse stillehavet – stillehavsøyene og turen avsluttes i Australia.

Etter et par måneder kom det en alternativ rute inn i bilde: den noe kortere turen tilbake fra Karibien via Bermuda over Azorene og tilbake igjen.

Avgjørelsen om hvilken vei ruten går etter Karibien ble vi enige om å ta i starten av 2011.