Topp 3!

Ofte blir vi spurt om hvilke steder vi vil anbefale eller hvilke  opplevelser som har vært de beste på vår vei, men etter et år med utallige fantastiske opplevelser er det vanskelig å plukke ut noen som værende bedre enn andre, men likevel… det er jo alltid et par stykker som skiller seg ut fra mengden. Vi har derfor rotet litt rundt i vårt (etterhvert) relativt gamle arkiv og funnet frem til et par topp 3 kategorier…

 

Topp 3 Destinasjoner i Europa:

 1. La Coruna er en fantastisk by, og for oss var dette en viktig milepæl på første del av seilturen. Når vi kom hit, viste vi at det var no turning back. Men, ikke destomindre er La Coruna spaniernes eget feriested og byen, maten, menneskene er intet mindre enn fantastisk! 
 2. Muros,  i motsetning til La Coruna, er en liten by, men utrolig sjarmerende. Tja, det er vel ingen hemmlighet at vi er store tilhengere av Nord-Spania! 
 3. Paris of course! Man kommer jo ikke utenom denne byen når man nevner Europa. Ekte storby følelse, mat i verdensklasse og fantastisk arkitektur. Meen (eller… og burde det nok stå… )Thomas mener nemlig at Douro dalen skal med. Og, jeg er enig! Selvfølgelig skal den med, på delt tredjeplass! Portugal’s vinområde er breathtaking og bør i den grad besøkes. Helst i september når druene høstes.  

 

Topp 3 overfarter:

 1. Selve atlanterhavskryssingen kommer selvfølgelig alltid til å stå som noe spesielt for oss, men den Første del av atlanterhavet  tenker vi ofte på som den beste overfarten vi har hatt. Vi var godt forbredet når vi la ut og turen over til Cape Verde gikk som en drøm, med god vind i seilene og fisk på kroken!
 2. Jeg husker nok denne overfarten spesielt godt, det var nemlig min første lange tur uten offringer til Neptun, derfor blir overfarten til Porto Santo rangert høyt 😉
 3. Turen mot Nazare husker nok pappa og jeg best fordi vi i lang tid hadde to nydelige delfiner i stevnen. Thygesen husker den nok best fordi han måtte dykke fri proppelen fordi Fam Lund var litt for opptatt av delfinene og litt mindre opptatt av å styre båten! 

 

Topp 3 Jørn!

Noen lurer nok på hvorfor denne er med.. men når man har valgt å ta sin far/svigerfar med på tur, så kommer det altså noen øyeblikk som man aldri vil glemme 😉

 

 1. Mannen er jo gal… etter å se Tour de France
 2. Dramatikk på Biscayen … sandal over bord aksjon!
 3. Det skal litt mer enn en stormende kuling til å vippe denne mannen av pinnen. Stødigere og mer sjøsterk matros skal man lete lenge etter!

 

Topp 3 Øyer i Karibien:

 1. Vi synes utrolig godt om denne øyen, som ligger så tett på USA, men som alikevel er så anderledes! Cuba er vår foreløpige favoritt, kanskje ingen stor overraskelse her J
 2. Ile a Vache, Haiti, en opplevelse som var så anderledes enn noe annet vi har opplevd på vår vei og et sted vi nok ikke ville kommet til, hadde det ikke vært for båten.
 3. Tobago cays, riktignok en øygruppe, men vi befant oss for det meste av tiden midt mellom dem. Nydelig vann, fantastisk dyreliv og rett og slett utrolig flott..

 

Topp 3 strender på vår vei:

 1. Faktisk kjenner vi ikke engang navnet på denne stranden, men Ile a Vache hadde flere totalt ubefolkede og nydelige strender. Men, favoritt stranden kan sees på bilde 13, 14 og 15 og de taler vist for seg selv!
 2. Melis stranden i Cove bay, Anguilla, var helt rå. Absolutt en god nr 2!
 3. Sandy cay på BVI var heller ikke dårlig, men det var til gjengjeld muligheten for å komme seg inn og ut fra den… tihi…  men, den kommer likevel med, for hva er vel bedre enn når palmene henger inn over stranden og vannet bruser i bakgrunn?

Og, det beste med det hele er at dette kun er et lite knippe, vi kunne valgt så mange andre opplevelser også!

 1. #1 by Jørn on 6. august 2011 - 22:14

  Godt utvalg Kjersti og Thomas.
  Jeg kjenner det på kroppen
  Vi sees i morgen.
  Gleder oss.

 2. #2 by upgklwwzgs on 8. november 2020 - 12:25

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

(bliver ikke vist offentligt)