Arkiv over februar, 2012

Fra militærområdet til paradis øy!

Øyen Culebra var øvelsesområde for US Navy helt frem til 1975, og unge Thygesen ville ikke hatt noe imot at dette var hans arbeidsplass, men nettopp av denne grunn er øyen den dag i dag lite turistutviklet i forhold til så mange andre øyer her omkring.

Ja, og selv på den populære Flamingo beach finnes det kun et par diskre hus og cafeer som ikke ødelegger denne vakre stranden… igjen taler vel bildene for seg selv 😉

Selv nyter vi øyens utallige moorings (bøyer) som gjør at vi raskt og enkelt kan flytte oss fra den ene bukten til den andre. Og, dagene går med en snorkeltur om morgenen, en god bok i løpet av formiddagen og så en liten utflukt inn på land, før vi setter oss til rette og nyter en øl og et glass vin i solnedgangen 🙂

4 Kommentarer

Topp strand igjen, igjen…

Ja, det er ikke de værste steder vi farter rundt på i disse dager 🙂 Vi har nå kommet til øyen Culebra, en del av Spanish Virgin Island og søsterøyen til Vieques som vi besøkte sist år i mars.

Dette er inngangen til Flamingo beach, som kun kan beskrives som nydelig..

20120225-015940.jpg

P.s flere bilder kommer senere 😉

1 Kommentar

Old San Juan – en smuk by!

Ja, jeg vet jeg lar meg rive med, støtt og stadig, av mange av de stedene vi besøker og jeg skriver ofte at jeg synes alle andre skulle ta turen til nettopp det stedet, MEN…  Old San Juan er DEN flotteste byen vi har besøkt i Karibien så langt.. det er ingen over, ingen ved siden av! Så den må besøkes hvis man er på disse kanter.

Innen vi kom til Old San Juan var vi litt redd for at byen skulle bære alt for stort preg av sitt kjempemessige antall cruiseturister og det amerikanske tilhørsforholdet, men vi ble positivt overrasket. I motsetning til f.eks Charlotte Amalie på St Thomas så er denne byen ikke for preget av cruiseturistene og det er et sted hvor de lokale også bor og lever (hvilket tydelig kan oppleves på restauranter og barer) og på tross av de klassiske Amerikanske kjedene så er det snarere det spanske tilhørsforholdet som kommer til uttrykk her. Og hvordan Spania forsvarte Puerto Rico, øyen de kaldte the gateway to Caribbean, gjennom 400 år kan best sees på de to imponerende fortene i San Juan: El Morro og San Cristobal.

Det kommer vel ikke akkurat som en bombe på noen at god mat og drikke er en viktig del av vår reise, så vi fikk prøvd en hel del resturanter.. noen mer heldig enn andre! Her er de heldige 🙂

I tillegg, bodde vi på et super koselig hotell til en fin pris og med god service!

2 Kommentarer

På utflukt i gamle byen..

Frøja ligger trygt plassert i et hurricane-hole på sørsiden av Puerto Rico..

… mens vi har tatt turen tværs over øyen for å vandre gatelangs i Old San Juan..

5 Kommentarer

Festlige dager i Boqueron

Det er herlig å være tilbake i Boqueron igjen, her er det full fart, fest og moro og vi stortrives i denne laidbacke byen som helt bestemt er verdt (mer enn) et besøk! Her er vi til søndagssalsa (ja, vi holdt oss litt i bakgrunn ;-))

20120214-025202.jpg

I går ble vi kjent med byens desidert beste kokk- Juan som eier La Marea Eat and Drink (MÅ besøkes hvis noen av dere kommer forbi!). Juan’s mor er travelagent og han ville selv bli turistguide når han var liten så han tilbydde oss skyss til custom og i tillegg fikk vi være med han på hans shopping runde.. hvilket for oss betydde kjøtt og råvarer i en kvalitet vi ikke har kommet i nærheten av i Karibien tidligere. Her er jeg i kjølerommet til Juan’s kompis som importerer kvalitetsfrukt og grønt til Puerto Rico’s hoteller og restauranter- heaven 🙂

Etter en halv dag sammen med lange samtaler om Puerto Rico’s fremtid, verdens beste restauranter, kvalitet vs kvantitet osv endte vi dagen på La Marea med andebryst og Angus steak i verdensklasse.. Mmmm..

For en (fantastisk) dag!

2 Kommentarer