Arkiv over maj, 2011

Her forsvinner pengene fort….

Gleden over å ha fått en havneplass forsvant hurtig når vi fikk vite prisen på havneoppholdet. ”No Sir, the price is not 0,50 per feet, it is 3,50 per feet”. Say what!?! 900,- kr natta!!! Og, i tillegg skal vi betale en cruising license for å entre Bahamas. Den trodde vi var 100 USD (dyrt, men akseptablet), men nei da, den var på 300 USD, altså 1800,- kr. Temmlig stiv pris for oss som kun blir her en kort periode.

Med andre ord, fortsetter disse prisene er vi sannsynligvis hjemme innen sommeren er over 😉

1 Kommentar

So close, yet so far

Hmm… vi har vist vært for lenge på land og i mellomtiden glemt alt om ruteplanlegning, navigasjon, tidevann osv.!!!

Vi reiste avsted i god tro om at vi bare kunne dundre inn i havnen i Bimini helt uten problemer, men helt så lett skulle det ikke gå. Totalt optimistiske etter en kongeseilas, slakket vi av på farten sånn at innseilen til Bimini ble timet med soloppgangen og allerede kl. 07:00 lå vi ved havneinnløpet og så frem til en dag på land. I kartet stod det at det var mellom 3-4 meter hele veien inn, så det skulle ikke by på store problemer tenkte vi, selvom navnet Bahamas jo betyr shallow water! Men, det viste seg at navnet var meget passende. 25 meter inn i havneløpet gikk vi på grunn! Heldigvis på sand, men like fult og helt stod vi fast. Buck’n (vår kjære motor) ble satt i bånn gass, men vi rykket oss ikke av flekken!

Etter en 20 minutters tid, begynte sportsfiskerene og seile ut av havnen. De nøt nok synes av (ennå) en seilbåt på grunn, men ikke mer enn at de var villig til å hjelpe i form av bølger. De kjørte tett opp langs Frøja i høy fart og skapte på den måten bevegelse i vannet og litt etter litt fikk vi lirket oss løs.

Deretter turte vi ikke å gi det flere forsøk og isteden kalte vi som gærninger på VHF’n for å finne en havn som kunne ta oss imot. Ingen steder på Bimini var dypt nok for oss, så det var bare å seile videre. Neste mulighet var Grand Bahama. Til vårt store held fikk vi reservert en plass i Old Bahama Bay, men den havnen lå altså en dags seilas fra Bimini. Så dagen i dag, som vi hadde seilt “inn” pga god fart, ble også tilbragt på vannet pga dårlig planlegning!

Ingen Kommentarer

Her går det unna!!!

Vi har full fart på vei mot Bahamas!

Det har ikke skjedd så ofte at vi har ligget med en gjennomsnittsfart på 8-9 knop og at vi går over 10 i flere timer med revet seil! Men, vi får god hjelp fra golf strømmen. Den dundrer inn bakfra med 2-4 knop og Frøja surfer avsted som bare det!

Med denne farten er vi fremme et halvt døgn tidligere enn forventet 🙂

2 Kommentarer

Cuba i (utallige) bilder

Vi er så begeistret for den siste måneds tid på Cuba, at vi ikke kan la være, så her får dere en liten picture overload fra alle opplevelsene:

Det hele startet i Cayo Largo, Cuba’s turistøy i sør

så fikk vi besøk fra Honningpupp og sammen hadde vi en super uke med mye moro på de unges øy (Isla de la Juventud)

Deretter gikk turen til praktfulle Havana

og her fikk vi med oss en hel del av byen’s must see and do

så tok vi en smuttur til Trinidad

Og, til sist to netter (det var nok for oss ;-)) på all-inclusive, Varadero

2 Kommentarer

10 blir til 20, 20 blir til 30, nei 27..!

10 dager ble hurtig omgjort til 14 dager og det var utgangspunktet når vi kom til Cuba… men, den ene dagen tok den andre gitt… og nå nærmere vi oss en måned!

Tiden her på Cuba har vært helt topp! Og, vi synes vi har fått med oss masse av denne nydelige øyen: Cayo Largo, Isla de la Juventud, Havana, Trinidad, Varadero, Havana igjen… masse moro! Men nå kan vi ikke trekke den lenger. Hurricane season starter i juli og den værste perioden er august og september, da har vi ikke lenger lyst til å være i dette området. Så 27 dager etter ankomst, vender vi nesa nordover og seiler ut på bøljan blå igjen! Neste stopp: Bahamas. Det skal vist heller ikke være så værst 😉

Når vi er fremme og har tilgang til bedre nett legger vi ut noen flere bilder fra vår herlige tid her på Cuba 🙂

2 Kommentarer