Arkiv over januar, 2011

Shopping i Karibien

På Petit Martinique kan man ikke klage over utsikten fra matbutikken… og varene bliver fraktet hele veien til gummibåten… men selve transportmiddelet er litt alternativt  😉

Ingen Kommentarer

I Jack Sparrow’s fotspor

I filmen Pirates of the Caribbean 1 strander Captain Jack Sparrow to ganger på en desert island (Petit Tabac) hvor det jo egentlig ikke er annet å gjøre enn å sitte på den perfekte stranden og drikke rum! Det samme gjorde vi, sammen med Occasione og Honningpupp!

Ennå en herlig dag sammen med gode venner 🙂

13 Kommentarer

En (langtursseiler) dag

07:00

Våkner “sent” i dag. Thomas har allerede vært oppe i 1½ time. Det dufter nybakte boller i hele båten 🙂 Han har alt nådd å sette bolledeig nr 2 og har vært ute og tatt bilder av båtene i soloppgangen.

07:30

Griper en grovbolle, tar en kopp te og setter meg på dekk for å nyte synet av de forskjellige fargenyansene i det nydelige blå havet. Hver morgen må jeg klype meg selv i armen – dette er intet mindre enn et vakkert syn fra “stuevinduet”!

08:30

Blir med Thomas på bakevarelevering, både Honningpupp og Occasione får nybakst til frokost. Henter vasketøy hos Occasione som både har vasket for oss og fornyet oss med vann i går.

09:30

Occasione kommer forbi, de skal til Union Island og har tilbydd seg å ta søppelen vår med. Snille mennesker. Thomas vil kjøre ut med det til dem i Brig’n (gummibåten), men på vei ut streiker motoren! En liten redningsaksjon blir satt i gang og Thomas fra Honningpupp er hurtig ute og trekker Thomas og Brig’n med tilbake igjen.

10:30

Dagens mosjon er en snorkeltur. Jeg når kun 5 meter fra båten før jeg møter den første havskilpadden. Blir totalt ivrig og svømmer en tur med den. Men, må gi meg etter en stund for jeg er nødt til å svømme mot strømmen i starten av turen mens jeg ennå har litt krefter i benene. På svømmeturen møter jeg ytterligere en havskilpadde og en stor stingray. Er totalt høy når jeg kommer tilbake igjen! Synes i grunn dette er en fantastisk treningsform.

12:00

Får servert en skive nybakt rugbrød med skinke og agurk mens jeg skriver på et innlegg til bloggen. Mmm… Thomas går i gang med å reparere motoren til gummibåten. På tross av at vi gikk til motorundervisning sammen på seilskolen føler jeg ikke at jeg har all verden å bidra med, forutenom å ta en telefon hjem til pappa! Vi har jo hatt utallige slitene båtmotorer opp gjennom årene. Thygesen takker for tilbudet, men vil heller selv rote med motoren.

12:30

Thomas bruker sin vanlige strategi, nemlig å tenke at “dette skjer ikke for Thomas Thygesen” og det gjør det selvfølgelig heller ikke – motoren starter igjen etter et (ukjent) antall trekk i tenningssnoren. Vi kjører en liten tur for å holde motoren igang, men må hurtig søke ly i båten igjen grunnet det vanlige karibiske været – regnet bøtter ned i 20 minutter!

13:00

Thomas og jeg tar på snorkelsafari. Vi binder Brig’n på en bøye og snorkler rundt på koralrevet i 1½ time. Dybden er mellom 1-2 meter og sikten er fantastisk. Dette er som å svømme i et akvarium 🙂 det myldrer med fisk og vi får bare aldri nok av det.

15:30

Kommer tilbake til båten. For å få litt varme i kroppen igjen lager vi en kopp te og spiser en bolle mens vi ser slutten på filmen Avatar, som vi så mesteparten av i går kveld før strømmen på computeren tok slutt. Har kjørt med motoren et par timer på dagen så vi har fått ladet opp batteriene på computeren igjen og det er vel ikke umulig at det blir en film igjen i kveld 😉

16:30

Kjører forbi Honningpupp med noen bilder fra de siste dagers hendelser. Får servert nachos og salsa og innen de får sett seg om har vi (les:jeg) spist halve bollen! Kjører deretter inn til et skilpaddebeskyttet område og leter etter iguaner på øyen, men denne gangen er vi ikke like heldige.

17:30

Går i gang med middagen, kyllingwox, mens Thomas svømmetrener. Vi er etterhvert helt i bunn på proviant ombord. Det er lenge siden vi har vært i et skikkelig supermarked, Grenada var siste gang.

19:30

Vi snurrer film (igjen). I går var første kvelden på turen så langt at vi satt oss ned og så en hel film sammen, og nå har vi fått blod på tann! Det er superdeilig å sitte i cockpit og se film. I kveld ser vi Body of Lies.

22:30

Sengetid

6 Kommentarer

…her er det fint

Første gang vi reiste til Tobago Cays var vi ikke helt overbevist. Stedet var selvfølgelig utrolig vakkert, men det var veldig mange andre seilbåter og på grunn av mye bevegelse i vannet rullet båten fra side til side. Men, vi bestemte oss likevel for å gi Tobago Cays en “second chance”  og denne gangen er vi helt solgt! Man skal virkelig lete lenge for å finne nydeligere omgivelser, det er så utrolig mange nyanser av blåfarger i vannet her og man kan bare sitte i timesvis å kikke ut i kimingen. Snorkelmulighetene er (som tidligere nevnt) av ypperste klasse. Daglig ser vi store havskilpadder som svømme forbi båten og her ligger vi for anker på 3 meters dybde midt i atlanterhavet (dog godt beskyttet av et kjempe rev)!

Det gjør heller ikke opplevelsen dårligere at vi ligger her i godt selskap, fra henholdsvis Occasione og Honningpupp.

Ingen Kommentarer

Resort ferie på Canouan

Etter noen late dager utenfor Tamarind Beach Hotel på Canouan Island hvor vi gladlig har benyttet oss av drinks menyen (det er ingenting galt med en Mango Piña Colada på stranden), solstolene og wifi mulighetene vender vi nå nesen sydover igjen.. Har ennå ikke fått nok av Tabago Cays og resten av de vakre Grenadine øyene 🙂

Tamarind Beach Hotel & Yacht Club, Canouan Island, St. Vincent and the Grenadines

1 Kommentar