Arkiv over oktober, 2010

Velkommen til Gran Canaria

For knapt 3 år siden tok Thomas og jeg turen til Gran Canaria med Dansk folkeferie og på flyplassen bydde den danske guiden (med ekte guideaksent) oss og alle pensjonistene velkommen til Grand Canaria. Denne gang var det oss som hadde inntatt guidens rolle og kunne by Diana og Lars velkommen til hele 2 dager på en eksotisk øy 😉

Deilig var det å få besøk fra Danmark særlig når de hadde medbrakt aviser, mel, oppskrifter, the og til stor glede for oss en bildebok om deres (mange tusen) deilige barn. Guidene vekslet gavene med en snorkeltur, litt solbadning og avslapning ombord den første dagen.

På dag nr 2 stod den på dykkertur for Lars og en helt særlig opplevelse for Diana (som vekket minner om de gode gamle dager). Nettopp som Lars stod på tersklen til forfremmelse i Adapto fra oppvasker til hjelpeinstruktør oppstod det et voldsomt tilbakeslag for denne forfremmelsen, det viste seg nemlig at 7 års erfaring i eventbransjen ennå ikke hadde lært han hvilken vei våtdrakten skulle tas på. Så instruktør Thygesen måtte  (til stor underholdning for de to kvinner) hjelpe Lars i drakten, som samtidig nok måtte innse at han igjen var langt fra en forfremmelse i Adapto. Etter startvansklighetene fant Lars hurtig tilbake til gamle dykkerkunnskaper og fikk 40 minutter på 12-13 meter med masse av fisk og god sikt. En annen som bestemt også hadde god sikt var Diana, som hurtig valgte å oppgi snorklingen til fordel for utsikten til en nakne spanske mann som spradet rundt på kysten kun 30 meter fra båten. Dette synet vakte gode minnner for Diana om en tenåringsforelskelse hun hadde i den lokale bartender ”Roberto” i Puerto Rico for ca 23 år siden. Nok en type forelskelse som de fleste skandinaviske kvinner kan nikke gjenkjennende til 😉

Ovenpå dagens strabasser var det ekstra godt med et par øl på Frøjas fordekk og en god snakk om livets gang i Danmark og alt det vi går glipp av mens vi ”bare” seiler rundt her nede… Vi fikk virkelig forståelsen av at høsten er UTROLIG flott hjemme i Danmark i år og at det nesten hverken regner eller blåser!

Tusen takk til Diana og Lars for at de bragte litt dansk hygge med ned til Gran Canaria!

3 Kommentarer

På vannet igjen

Så kom vindroret endelig på plass… nå gjenstår det bare å lære hvordan man skal bruke det, men vi har vel rikelig med tid over atlanteren!

Frøja så betraktlig bedre ut etter en uke på værftet i Marina Rubicon. Vi fikk en masse god hjelp til en fair pris, så hvis noen overveier å seile på disse breddegrader kan det sterkt anbefales å legge båten opp her. Det skader heller ikke at arbeidet foregår i 25 graders varme. Både marinaen og værftet styres med hard hånd av en dansk og en hollansk kvinne som har styr på sakene, og det kan merkes på faciliteter og service, hvilket flere ganger ble poentert av Frøjas kvinnelige besetning som har en klar mening om at dette ikke ville vært tilfelle med en mann ved roret 😉

Men alikevel måtte den kvinnelige besetning på Frøja innrømme at de spanske værftarbeidere var ytterst professionelle og veldig hjelpsomme, særlig vår fotball intresserte venn Juan Ramon viste seg å være helt uunværlig! Og, det falt selvfølgelig i god jord at han holdt med FCK mot Barcelona.

3 Kommentarer

Guttaboys under vann!!

Ta en kikk på dykkerfilmen Ulf Dahlslett fra Fryd lagde fra dagen ombord hos Occasione.

Andreas på 13 år dykker for første gang med Trond som instruktør. 5:50 inn i filmen sees Thomas sin ivrige dykkerelev 😉

1 Kommentar

A perfect day

Occasione inviterete oss og Fryd med på en oppankringstur utenfor en av de flotte strendene i nærheten av marinaen og vi hadde en helt herlig dag sammen med gjengen som vi mer eller mindre har seilt sammen med siden Nord Spania. Snart splittes trekløvret opp, vi går mot Tenerife og senere Kap Verde og Barbados, mens Occasione og Fryd går til Grand Canaria for å delta i Atlantic rally for cruisers (ARC) som går til St. Lucia.

Vi reiste ut om morgen. Skipper’n stakk ut noen ordre og vi lystret ivrig, spente på å seile katamaran for første gang. Å trekke opp seilene her, er lekende lett i forhold til hva vi til tider er vant med på Frøja.

Vi fant det perfekte oppankringssted – knall blått vann, 7 meters dybde og kun 150 meter fra en nudiststand 😉 he, he… vi fikk da også besøk av et par snorklere som ”tilfeldigvis” synes sandbunnen rett i nærheten av oss så ytterst interssant ut. Ikke alle ombord (les: guttene) synes snorklerens hvite rompe var like interessant, men gutta hadde ingen problemer med å melde seg frivillig til å ta gummibåten inn og kjøpe is noen timer senere (her skal det for god ordens skyld nevnes at Ulf selvfølgelig ikke tok med)  😉

Vi tilbringte dagen skiftevis på dekk og i vann. Gutta hoppet i dykkerutstyret, men pappas drakt var plutselig blitt litt trang, han hadde nemlig valgt å bruke min drakt denne dagen og den satt bokstavlig talt som et pølseskinn! Andreas fra Occasione hadde sitt første dykk på 10 meter og pappa fikk prøvd bursdaggaven fra Thomas og meg, som var et kompass som skulle hjelpe han å ”lovere” under vann og det fungerte tydeligvis godt for det eneste vi så var en dykkerbøye med kurs direkte mot nudiststranden!

Vi ble vartet opp fra morgen til aften av værtskapet, som disket opp med en nydelig omelett til lunch og baccalao ala Trond til kvelds. Helt herlig!

Til og med en passende solnedgang hadde de arrangert til middagen.

På vei hjem fikk jeg lov å styre skipet og som dere ser var det med full konsentrasjon jeg påtok med det ansvaret.

Tusen takk til Mariann og Trond for en fantastisk dag. Den kommer vi til å huske lenge, lenge 🙂

3 Kommentarer

Hurra for deg som fyller ditt år

I anledning av matrosens bursdag hadde vi invitert til en liten overraskelsesfrokost. Det ble gjort stort stas på “gutten” som kun fyller 59 år i dag 🙂

Besetningene fra de norske båtene Aries, Occasione og Fryd hadde til og med diktet sang til anledningen, ikke mindre enn 8 vers kunne de by på! Det hadde krevd sin tid og en god posjon godt å drikke, så det var blitt lite søvn på gjestene, men resultatet var utrolig vellykket 🙂

Etter litt sliping og pussing var vi klar til annen del av bursdagen. Den skulle selvfølgelig foregå under vann, etter bursdagsbarnets ønske. Og, han ble ikke så helt lite imponert over at det er mulig å drikke champagne på 3 meters dyp!

Nydelig vær var det også til anledningen.

Dagen ble avsluttet med en biff og et glass rødvin, før vi styrtet videre til nærmeste bar for å se FC København spille mot Barcelona. Bursdagsbarnet var mest opptatt av å snakke tysk med en på nabobordet, mens vi andre stirret intenst på skjermen.

9 Kommentarer