Arkiv over juli, 2010

Avslappende dager i Frankerike

Vi er for tiden i Dunkerque i Frankerike. Dette er herlige dager med “lovering” og sykling i nærområdene her. Flott by med fantastiske strender. Ellers var det en utrolig fin opplevelse å se Tour de France live, det er noe jeg alltid har drømt om. Ellers mye lovering og slitene bein i Paris.

Håper alle hjemme har det bra og at dere har har en fin sommer. Vi fortsetter sydover på mandag.

Litt konkurranser blir det også tid til, føreløpig har hopp, yatzy og ludo vært på programmet. På kveldstid ser vi et avsnitt av serien Band of Brothers. Livet ombord er helt ok.

15 Kommentarer

Roadtrip to Paris

En liten roadtrip midt i det hele skal det også være tid til, og siden vår “sjåfør” kom hele veien fra Norge, var vi andre mer enn villige til å bli med på en liten tur til Paris 🙂 Ikke mindre enn en fantastisk by!

4 Kommentarer

Tour de France

Stor opplevelse for pappa’n, for oss andre også.. men dere kan jo selv vurdere hvem som var størst fan 😉

1 Kommentar

Besøk fra Anders i Amsterdam

Så var det tid til besøk hjemmefra, og vi møttes med Anders i Amsterdam. Fra stasjonen gikk turen direkte til nærmeste pub hvor vi kunne få med oss en spurt etappe av Tour de France! Først deretter var det tid til sightseeing.

Ingen Kommentarer

IJmuiden

Turen til Ijumiden (Holland) bar både preg av godt vær og avslappet seilas og noe mer lumskt vær. Vi starter ut i godt vær med 6-8 sekund meter, og gjennom Elben går vi for seil med god vind og medstrøm – 10,5 knob! Utover dagen kommer og går vinden, og vi blir utålmodige og går en del for motor. Men, en badetur får vi tid til, det er noe helt spesielt ved å hoppe til vanns langt ute på havet. Det første døgn går fint, og jeg når å tenkte på min kveldsvagt, mens de andre sover, at jeg virkelig har begynt å sette pris på de sene nattetimer alene på vagten med solnedgangen i bakgrunn og ipoden i ørene 🙂

Utover dagen får vi direkte motvind og både vind og bølger er tiltagende. Etter noen timer bak rattet begynner sjøsyken og melde seg igjen, så gutta må trekke det store lasset resten av turen. Natten bærer preg av kraftige vindspring opp til 14 sekund meter, 2-3 knob direkte motstrøm og ca. 2 meter høye bølger. Natten er ikke lenger så innbydende som kvelden før, og det er vanskelig, eller rettere sagt nærmest umulig å få noe særlig med søvn.

2 ½ døgn etter avreise når vi havnen i Ijumiden, Holland. 442 nautiske mil er tilbakelagt siden vi reiste fra Danmark.

4 Kommentarer