Arkiv over kategorien Sarah og Jacob

Grand Turks fåes i to varianter..

.. med og uten cruiseturister 😉

Da vi ankom til den lille, rolige øyen med 5000 innbyggere så det sånn her ut:

Dagen etter la to store cruiseskip til, et par hundre meter fra hvor vi er ankret…

.. og plutselig ble den stille og rolige øyen vi hadde opplevd dagen før, forvandlet til en turistfelle:

Vi synes, for det meste, det er artig å se forvandlingen, men vi må nok innrømme at vi også nyter kveldene (og de dagene) når stranden er tømt og vi kun er 2 seilbåter tilbake på hele øyen…

Ingen Kommentarer

Så skulle det seiles!

Etter noen avslappende dager på Caicos bar det ut på bøljan blå for våre venner… To lange seildager lå foran dem, med det tok de begge i stiv arm!

Første tur gikk over Caicos bank – en 10 timers tur med 3 meter i gjennomsnittsdybde!!! Her var det ikke noe med å slappe av, en mann (eller kvinne) holdt hele tiden øye med koralrev og på tross av at vi fulgte den anbefalte ruten var det ikke få ganger vi måtte svinge utenom et rev eller to.

Dagens høydepunkt var dog at Jacob fanget en fisk, hans første noensinde! Gratulerer Jacob 🙂 (dessverre var det en barracuda, så ingen fiskemiddag  i denne omgang).

Seildag nr 2 foregikk på skrå..

Med vinden midt imot (igjen) var det bare å smøre seg med tålmodighet og holde seg fast. I 7,5 time lå vi å krysset i 2-3 meter bølger og 25 knops/12-13 sekundmeters vind over til Grand Turks, en tur som motsatt vei ville tatt omkring 3 timer. Det er ikke mange nybegynnere som starter ut i sånne forhold!

2 Kommentarer

Så er de her!!!

Det har gått 3 måneder siden sist gang vi hadde besøk! det er det lengste vi har gått på turen, så det var stor stas å troppe opp på flyplassen med dansk/norske flagg og ønske Sarah og Jacob velkommen til Turks og Caicos..

Første sundowner ble nydt med ankringsplassen og solnedgangen i bakgrunn, mens vi skravlet i mund på hverandre og fikk en oppdatering på alt som har skjedd det siste 1½ året siden sist vi så hverandre 😉

Ingen Kommentarer