Arkiv over kategorien Turks and Caicos

Grand Turks fåes i to varianter..

.. med og uten cruiseturister 😉

Da vi ankom til den lille, rolige øyen med 5000 innbyggere så det sånn her ut:

Dagen etter la to store cruiseskip til, et par hundre meter fra hvor vi er ankret…

.. og plutselig ble den stille og rolige øyen vi hadde opplevd dagen før, forvandlet til en turistfelle:

Vi synes, for det meste, det er artig å se forvandlingen, men vi må nok innrømme at vi også nyter kveldene (og de dagene) når stranden er tømt og vi kun er 2 seilbåter tilbake på hele øyen…

Ingen Kommentarer

Så skulle det seiles!

Etter noen avslappende dager på Caicos bar det ut på bøljan blå for våre venner… To lange seildager lå foran dem, med det tok de begge i stiv arm!

Første tur gikk over Caicos bank – en 10 timers tur med 3 meter i gjennomsnittsdybde!!! Her var det ikke noe med å slappe av, en mann (eller kvinne) holdt hele tiden øye med koralrev og på tross av at vi fulgte den anbefalte ruten var det ikke få ganger vi måtte svinge utenom et rev eller to.

Dagens høydepunkt var dog at Jacob fanget en fisk, hans første noensinde! Gratulerer Jacob 🙂 (dessverre var det en barracuda, så ingen fiskemiddag  i denne omgang).

Seildag nr 2 foregikk på skrå..

Med vinden midt imot (igjen) var det bare å smøre seg med tålmodighet og holde seg fast. I 7,5 time lå vi å krysset i 2-3 meter bølger og 25 knops/12-13 sekundmeters vind over til Grand Turks, en tur som motsatt vei ville tatt omkring 3 timer. Det er ikke mange nybegynnere som starter ut i sånne forhold!

2 Kommentarer

Så er de her!!!

Det har gått 3 måneder siden sist gang vi hadde besøk! det er det lengste vi har gått på turen, så det var stor stas å troppe opp på flyplassen med dansk/norske flagg og ønske Sarah og Jacob velkommen til Turks og Caicos..

Første sundowner ble nydt med ankringsplassen og solnedgangen i bakgrunn, mens vi skravlet i mund på hverandre og fikk en oppdatering på alt som har skjedd det siste 1½ året siden sist vi så hverandre 😉

Ingen Kommentarer

Kåret til 2011’s flotteste strender..

I dag har vi fått fatt i en bil og frest øya rundt for å ta en titt på hva den har å by på… Vi hadde temmelig høye forventninger til strendene her på Caicos for de ble i 2011 kåret, av TripAdvisor, som verdens beste strender

.. og ja da.. det er flott her.. 🙂 særlig er vannets farge helt i verdensklasse!

4 Kommentarer

Flenge i slangen!!

Vår kjære Buck motor har vært ekseptionell hele veien og har gått som en klokke, men her på det siste har vi hatt et par små problemer.. I utgangspunktet er det ikke noe å snakke om, vi har fått en flenge i en slange, men nettopp fordi vi befinner oss dere vi gjør, ja så finnes ikke denne delen på lager.. Ergo – vi er stuck på anker uten mulighet for å reparere den.

Ved hjelp av snille nabobåter har vi fått bestilt delen hjem og Sarah og Jacob, som vi gleder oss til å få på besøk i slutten av uken, tar delen med fra Miami. I mellomtidenharvi måtte smøre oss med tålmodighet og prøve å finne på en Petter Smart løsning som kan fungere så lenge… Igjen, har matros Jørn måtte trå til via langdistanse telefon og komme med gode forslag! Heldigvis har han laaang erfaríng med gamle biler og kreative løsninger 😉

Takk for hjelpen pappa –  i dag fikk vi ladet opp båten uten å overopphete motoren!

1 Kommentar