Arkiv over kategorien Utah

Tre Nasjonalparker i trekk

Første stopp på turen inn i landet ble Valley of Fire..

.. et tips vi hadde fått av et par vi møtte i Yakima. De hadde tilbragt 2 måneder i området og var totalt begeistret og det med god grunn. Valley of Fire har ingen store canyons, som mange av de andre nasjonalparkene i området, men tilgjengjeld har de et kjempe areal som er dekket med røde sandstein, tidligere sanddyner som gjennom millioner av år har blitt omgjort til fjell. Et anderledes og nydelig området med mange referanser tilbake til den tiden hvor indianerne holdt til her.

Annet stopp, Zion National Park, kommer nok til å stå som et av høydepunktene på Roadtripen for oss.

Dette flotte området har mange besøkende igjennom i løpet av året, men nasjonalparken er holdt i en naturlig stil og her finnes det tracking-muligheter for alle, alt fra rullestolbrukeren til den avanserte klatrer. Vi prøvde flere av rutene, men absolutt høydepunkt ble turen opp til Angels Landing. Man starter turen med å få vite at 6 mennesker har mistet livet (grunnet fall) her siden 2004, men turen opp til toppen var helt fantastisk og det samme var den spektakulære utsikten ut over Zion Canyon.

En høydare utenom det vanlige 🙂

Siste stopp var Grand Canyon, et must på veien.

Denne kjempe canyon er et fenomenalt syn. Det er vanskelig å fatte den enorme størrelsen!

Flotte dager i frisk fjelluft  (…på tross av hjemlengsel hos undertegnede, som misset feiringen av familiens overhode denne weekenden ;-))

8 Kommentarer