Arkiv over kategorien Oregon

Crater Lake – en gang vulkan, i dag USAs dypeste sjø

 

Ja, sjøen ligger faktisk i en vulkan!

Det er ingen elver som leder ned til Crater Lake, den består ene og alene av regnvann og smeltet snø, og nettopp det er hemmeligheten bak renheten og fargen på vannet. Og, dybden, ja den er rundt 600 meter på det dypeste!

For en halv million år siden gikk vulkanen Mount Mazana i utbrudd og crater lake oppstod for 7,700 år siden hvor den hadde spydd ut så mye masse at fjellet ikke lenger hadde noe støtte og derfor kollapset. Området har blitt benyttet av Indianerne i årevis og har siden starten av 1900-tallet vært en national park.

Synet kan ikke beskrives som annet enn FANTASTISK!

3 Kommentarer

The Trail of Ten Falls

Vi prøver riktig å få med oss den ene nationalparken etter den andre om dagen. Nå befinner vi oss i Oregon’s største state park, Silver Falls.

Den 10 km lange ruten, The Trail of Ten Falls, har akkurat ledet oss rundt i vakker natur og forbi (sier seg vel selv) 10 vannfall!

En herlig måte å starte en helt almindelige mandag på 😉

P.s de tossede har det godt, de vet ikke at de er tossede 😉

3 Kommentarer

SNØ!!!

Nå er det etterhvert to år siden sist vi så snø og stod på ski, så derfor var det nesten et must å kjøre camper’n opp til USAs fjerde høyeste fjell, Mt Hood. På vei opp snakket vi begeistret og høylytt om den kommende dag med fine løyper, sol og selvfølgelig god teknikk 😉

Men, på USAs eneste helårsåpne skisportssted fikk vi til stor skuffelse kun vandreskoene på! Alle løyper og heiser var nemlig stengt på grunn av tykk tåke, så det ble kun til en kort vandretur, en “liten” engel i tørrsnø og en enkelt snøball! Ikke mye å skryte av fra de to skiturister som med bøyet hode måtte bite i det sure eple og trille camperen tilbake på landeveien uten så mye som en meter på ski!

5 Kommentarer