Arkiv over kategorien Washington

Ægte Amerikansk Rodeo!

Så bliver det næsten ikke mere amerikansk, i hvert fald ikke bonde amerikansk. Griser, køer, får og heste  der vejes, måles, udstilles, præmiers og sågar baberes i “hoved og r..”, samt et utal af mere eller mindre heldige efterligninger af fortidens cowboys, er blot nogen af de ting som dominerede Yakima State Fair. En amerikansk Fair kommer nok tætteste på det vi kender som et dyreskue, dog i lidt større stil med omkring 300.000 besøgende og noget større i omfang, som alt andet her.

 

For to første gangs besøgende skandinaviere var det en hel oplevelse i sig selv blot at gå rundt og betragte livet på Fairen, men skal vi komme med en top 5, så må listen lyde som følgende:

5. En punker and

 

4. En ualmindelig ivrig amatør fotograf, der for en hver pris ville have et iphone billede af sig selv og en ret uvillig ko

3. Verdens fedeste gris og 5 times world champion 

2. Ægte Amerikansk Rodeo

Og top 1………..

Ja, og helt overraskende for os selv, var det slet ikke rodeo, den fede gris eller den ivrige amatør kofortograf, som var hovedattraktion på dette års Fair, men “The visitors from afar”

Top 1. attraktion 2011 (citat: Fairs Times): Se billede med tekst afsnit fra Fair Times  

Ja, sådan skulle det altså gå til at de to lidt snobbet storbys Københavner, der troede at de skulle gå og smågrine lidt af den amerikanske bondeevnet, blev eventen selv for alle andre. 

Men, vi hygget os gevaldigt, og for os, ja, så var det altså rodeoen med bullridning som var dagens absolutte højdepunkt.

6 Kommentarer

Palm Spring sier du??

Når vi ser vinregion på kartet er vi aldri seine om å legge ruten forbi.. Og, Yakima Valley kaller seg selv (ikke mindre) enn Washington’s Palm Spring! Så våre forventninger var deretter..

Meeen, skal vi ikke bare være helt ærlig å si at, dette er langt fra noe Palm Spring. I grunn var Yakima Valley temmelig langt fra en vinregion, hvertfall sånn vi kjenner de fra Europa. Men, vi klarte likevel å smake oss igjennom en hel del (halv tynn) vin og vi fikk da også fylt opp lagre i bilen med et par ekstra flasker 😉

Til gjengjeld, scorer dette området høyt på sin frukt og grønt produksjon. Og, vi handlet derfor med oss en hel kasse med de nydeligeste, sprøeste, friskeste og søteste eplene vi har spist på veldig lang tid.. Spørs om ikke Thygesen alias General baker’n ikke skal i gang med en eplekake snart 😉  

3 Kommentarer

Så bærer det ut på landeveien..

.. og innover i landet!

Vi starter ut i Mountain Rainier National Park – flott og litt kaldt 😉

Ingen Kommentarer

Seattle by night

The Space Needle

.. og utsikten derfra

Ingen Kommentarer

Tilbake i Seattle..

Og, hva har så denne byen å by på??

La oss ta (særegenhetene) i prioriterte rekkefølge:

1. Verdens første Starbucks!!!

Klart vi måtte besøke denne. Vi er nok i disse måneder å regne som VIP kunder av Starbucks.. vi er forbi, stort sett uten unntak, hver eneste dag… og noen ganger flere ganger om dagen.. hmm.. mulig at det er på tide å skalere litt ned..

 2.  The Gum Wall (!?!)

En hel vegg med gammel tyggegummi. Vet egentlig ikke helt om man skal bli imponert.. eller bare litt kvalm!

 3. Fiskekasting i Pike Market

Nei du.. dette er ikke bare et enkelt tilfelle og heller ikke kun fiskekasting.. dette er en filosofi! Nærmere bestemt FISH! filosofien 🙂 som handler om å gjøre arbeidet til en lek! Faktisk brukes filosofien i undervisning av leder og medarbeidere i hele verden. Ja, jeg har til og med selv undervist i emne.. så det var på tide å se det “live”!  

Og, så til tre must see in Seattle..

The Space Needle.. (noen (les:sista) kjenner den nok fra introen til Gray’s anatomy)

Seattle’s biblotek.. vi gikk og kikket etter en gammel bygning.. men dette bibloteket er et hypermoderne et av slagsen..

Pike place market

I motsetning til mange andre markeder er dette faktisk et veldig hyggelig marked. Litt “tacky” er vel stort sett alle markeder, men det finnes mange hyggelige kroker og kriker, ½ etasjer og spennende ting og saker å kikke på her..

I det hele tatt, kan vi vel si at det er nok å finne på i denne byen også… på en herlig høstdag 🙂 faktisk deilig med litt kulde til en avveksling 😉

7 Kommentarer