Arkiv over kategorien New Jersey

Frøja fortsatt i fin, fin stand etter Hurricane Irene!

Vi er tilbake, og her ligger hun… helt uten en skramme 🙂

Vi var temmelig lettet når vi så at det værste som hadde skjedd var at trossene hadde strekt seg noe! Ellers, var (heldigvis) alt annet mer eller mindre som da vi forlot stedet.

Så nå er første, og forhåpentlig siste, huricane overstått. Så har vi lært og sett det også! Og igjen, tusen takk for alle hilsner og tanker fra dere hjemme – det setter vi stor pris på 🙂

De neste dagene kommer til å gå med å sette seil og utstyr på igjen, samt ta et par siste sightseeingdager i NY før vi seiler sydover mot Chesapeake bay igjen. Her skal Frøja på land, få en velfortjent “makeover” og et par måneders vinterpause 🙂 detaljene omkring vår fremtidige plan, kommer vi tilbake til – vi arbeider på saken 🙂

10 Kommentarer

Ellis Island – USAs inngangsport!

Tenk – her gikk min oldefar i land første gang i 1893! Antagelig sammen med utallige andre som også søkte opphold og arbeidstillatelse i det “forgjette land”! Det var dårlig tider i Norge på den tiden og Oldefar Ole hadde tro på landet “som flaut av mjølk og honning på andre sida av Blåmyra”!

Fra 1892 og helt frem til 1954 var Ellis Island første stoppested i USA for over 17 millioner mennesker, deres etterkommere utgjør i dag nesten 40 % av dagens befolkning!

På de gamle bildene kan man se at kvinner og menn var kledd seg i sitt fineste tøy når de ankom Ellis Island. Mamma husker godt at bestefar Ole hadde sin Amerika-dress hengene hjemme i gangen. Jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet når jeg vandret rundt samme sted, i slippers! Men, vi ble enig om at Oldefar nok hadde likt det 😉

NB! Mange hopper over dette stoppet på vei ut til Frihetsstatuen (meg selv inkludert, sist gang jeg var her), men personlig fikk jeg mer ut av dette stoppet enn det neste, Frihetsstatuen ser du like godt, eller bedre på avstand.

Ingen Kommentarer

Frihetsgudinnen

På avstand, tett på.. fra vann og nå også fra land.. ja, i det hele tatt har vi sett Statue of Liberty fra en del ulike vinkler etterhvert.. men, lei av synet blir vi ikke!

Viste du forresten at…

  • langfingeren hennes er 2,4 meter?
  • at det offisielle navnet er “Liberty Enlightening the World”?
  • at Eiffel designet det indre rammetverket til statuen?
  • at de syv strålene fra kronen representerer de syv havene og de syv kontinentene?
  • at det lønner seg å ta fergen fra New Jersey istedenfor Manhatten hvis man vil unngå milevis med kø?

hvis ikke, vet du det nå 😉

Ingen Kommentarer

Kan’ke klage på utsikten…

Her ligger Frøja, pent “parkert” i Liberty Landing Marina.

… og her kommer hun til å bli liggende (mer eller mindre) ut august måned!

Dette valget tilfredsstiller ikke bare vårt behov for å tilbringe mest mulig tid i The Big Apple, men også behovet for å ha en fast base for en periode. Samtidig, er det komfortablet. Marinaens faciliteter er av den bedre vi har sett på vår vei og det samme er loungen som byr på tv, bøker og aircondition!

Og, utsikten fra stuevinduet.. den fås ikke bedre…

9 Kommentarer