Arkiv over kategorien Harlem

Harlem!

Første gangen pappa var her, i 1968 (!), ba han og et par andre kammerater så kjekt taxisjåføren kjøre dem inn til Harlem.. gutta ville gjerne oppleve noe anderledes! I første omgang sa taxisjåføren nei, men etter litt overtalelse og litt ekstra mynt på bordet ble de enig om at han skulle kjøre dem 500 m inn i Harlem, resten av veien fikk de gå til fods! Tøffe i trynet som de var, unggutta, slang de seg ned ved første bar og bestilte en øl. Bartenderen severte dem øl’n, men idet de ble satt på bordet foran dem sa han ”nå gutter drikker dere opp, så bestiller jeg en taxi til dere og så ser dere til å komme dere vekk herfra!! For i dette området har dere ingen absolutt ingenting å gjøre!!!”

Som hvit unggutt, hadde du lite å gjøre i USAs mest kjente afroamerikanske støk på den tiden. Det burde enhver idiot forstå, men sånn er det å være ung, dum og eventyrlysten 😉 Den har jeg nemlig selv brukt mot fatter’n mang en gang senere 😉

I dag er det ikke så anderledes å bevege seg i Harlem enn så mange andre steder i NY, det er et par sidegater det er lurt å holde seg unna, men ellers byr det ikke på mer problemer enn så mange andre steder.

Ingen Kommentarer