Arkiv over kategorien Upper

Shopping i NYC!

Ok, jenter..! etter snart 7 uker i byen, er det vel på sin plass med et par ord om dette emne, tross langtursseilerbudsjett!

Det er ikke til å komme fra at NY er et shoppingmecca.. dollar-kursen og salg (for tiden) gjør det heller ikke dårligere 😉 Men, hvor skal man starte hen? Det er jo så mange muligheter! Etterhvert har jeg fått lokalisert mine favoritter i byen..

Man har selvfølgelig de helt klassiske, som 5th Ave! Gaten er proppfull med butikker og innkjøpssentre… og inni dem er det proppfuldt med folk! Derfor, synes jeg Madison Ave et langt bedre bud på Upper East. Og, samtidig med at flere og flere av kjedebutikkene har gjort sitt inntog på “Fashion Row”, har designerne trukket seg vekk.. så i dag, finnes de som perler på en snor, nettopp på Madison! Et par gode lunchforslag i samme gate er den økologiske cafeen Le Pain Quotidien eller E.A.T cafe.

Personlig er jeg ikke en stor fan av innkjøpssentre og derfor trives jeg best downtown. SoHos gater er fulle av butikker med designtøy og interiør, samtidig som det er det perfekte sted for en spasertur, en god lunch og et glass champange hos Piccola cucina på veien!

Prince og Greene street er et godt utgangspunkt i SoHo, men hele kvartalet her er bra. Husk å ta turen innom Prada Flagship store, butikkens hi-tech/bølge design må sees!

Ellers, er nok Bleecker street stadig en av mine favoritt-gater. Bleecker strekker seg fra Greenwich Village og nesten hele veien opp til Meatpacking, som bestemt heller ikke er et dårlig sted å shoppe. Her finner man Christian Louboutin, Stella Mccartney, Matthew Williamson, Helmut Lang bare for å nevne noen og så kan man samtidig sende kjæresten en tur i Apple store’n 😉

Og til sist, avslutte dagen med en middag i Meatpacking f.eks hos Dos Caminos, Spice market eller Pastis, alle gode alternativer 🙂

Hvem blir med på neste (venninne)tur til NY???

9 Kommentarer

Saturday = marketsday!

Det skjer jo så mye i denne byen, at det er umulig å følge med på alt..

Hver lørdag gjennom hele sommeren har Lexington Ave (eller en av gatene deromkring) blitt sperret av hele formiddagen til marked. Man kan sikkert kjøpt seg fattig i alt mulig merkelig, men dette er ikke stedet man gjør et kvalitetskupp! Men, det er hyggelig å tusle rundt og kikke på menneskene og livet 🙂

1 Kommentar

Central Park

En klassiker!

Som turist nyter man muligheten for å slappe av i en grønn oase, men som innbygger i NY må den være et alfa omega å ha denne parken som “rekrasjonssted”. Og, det ser man sånn sett også når man vandrer rundt i parken. Dette er en park som virkelig blir brukt – dans, baseball, tennis, løp, roturer, zoologisk have, you name it 🙂 Og, det skaper liv!

Det er herlig å bare sette seg ned og kikke på menneskene som kommer forbi.

Vi har etterhvert fått brukt parken godt! Her er et par av våre tips (ut over den obligatoriske spaserturen igjennom):

Romantisk piknik i parken! Det finnes mange steder i nærheten hvor man kan kjøpe seg en god lunch og ta med inn, men vil man ha litt mer luksus kan vi anbefale E.A.T på Madison Ave, som har forskjellige picnics to go!   

Lei sykler! En fin måte hvis man vil se hele parken. Sykkelutleie finnes hele veien rundt CP, men det kan godt betale seg å prute litt om prisen, samt sjekket ut et par steder før man bestemmer seg. Første tilbudet vi fikk lå på 35 dollar for 3 timer, men vi endte altså på 18 dollar.

Thygesen anbefaler selvfølgelig på det varmeste at man tar seg en løpetur igjennom parken. Så husk løpeskoene til neste tur 😉

Ingen Kommentarer

Kaptainen’s fødselsdag!

Sånn her går det åpenbart… når man nærmer seg 40 år med stormskritt, da trenger man en “morfar” midt på dagen 😉

Derfor ble fødselsdagen også tilpasset alderen, men en rolig piknik feiring i Central park..

.. etterfugt av en hyggelig middag på restauranten i havnen sammen med venner – Michelle (til venstre) er ansvarlig for marinaen og en veldig hyggelig og morsom dame 🙂 Susanne og David (eieren av seilbåten Suzie Too) har vi møttes med flere ganger i Karibien, første gang på Grenada, og gjensynsgleden var stor når vi for noen dager siden møttes igjen, her i Liberty Landing.

2 Kommentarer

Girls(night) in NYC!

Allerede før ankomst ringte Helene meg og spurte om vi var klare for en bedre middag i NY når de kom på besøk! Og, hvem takker nei til et sånt knakende godt tilbud? Ikke vi!

Men, før middagen var vi jentene nødt til å ha noen timer for oss selv..

Vi strente avsted opp langs Central Park og fikk snakket mer eller mindre hull i hode på hverandre før vi nådde The Mets, hvor planen var å se Alexander McQueen utstillingen. Men, med 2 timers ventetid minimum(!), ble den (dessverre) nedprioritert til fordel for window shopping (…jo, okei.. litt mer enn kun window shopping ble det… men vi holdt oss i skinnet og brant ikke av hele visakortet på en time, selvom vi begge kunne vært tilbøylig til det!).

Etter en bedre lunch, og ennå mer skravling, slang vi oss ned i hver vår massagestol og fikk en god gang pedicure… sårt tiltrengt for en som har vandrer barbeint rundt i snart et år!  

Etter en hurtig dusj og en omgang med rettetangen var vi klar til å joine gutta for en drink på hotellets takterrasse.. jammen fikk vi i oss både et og to glass champagne før vi måtte hoppe i taxien og farte videre til kveldens spisested: Asia de Cuba. Helene hadde tidligere på uken tenkt å fortelle oss hvor vi skulle spise, men det hadde Petter frarådet henne, for så mye dårlig som vi snakket om Cubansk mat, trodde han sannsynligheten var liten for at vi kom til å bli med! Men, maten på dette stedet minnet pent lite om det Cubanske kjøkken og etter denne kvelden har vårt syn på Cubansk mat endret seg radikalt!

Takk for en super dag!

1 Kommentar