Arkiv over kategorien Honningpupp

Cuba i (utallige) bilder

Vi er så begeistret for den siste måneds tid på Cuba, at vi ikke kan la være, så her får dere en liten picture overload fra alle opplevelsene:

Det hele startet i Cayo Largo, Cuba’s turistøy i sør

så fikk vi besøk fra Honningpupp og sammen hadde vi en super uke med mye moro på de unges øy (Isla de la Juventud)

Deretter gikk turen til praktfulle Havana

og her fikk vi med oss en hel del av byen’s must see and do

så tok vi en smuttur til Trinidad

Og, til sist to netter (det var nok for oss ;-)) på all-inclusive, Varadero

2 Kommentarer

Lada sightseeing

Selvfølgelig skulle sightseeingen foregå i en god, gammeldags lada. Trangt og dejlig fræset vi rundt på øen sammen med familien Honningpupp.

Første stop på turen blev på øens, en gang så store, krokodille farm. I dag er den dog noget reduseret på grund af orkanen i 2008, som medførte at de fleste av krokodillene undslap, og i dag lever frit i området hvor vi ligger til ankers  – hermed er badeforbudet fra Cayo Lago forlænget!

Næste stop blev ved Isla de la Juventud russiske svar på den franske riveria. Et hotel fra østbloktiden, der ikke var blevet yderligere kønner af tidens forfald og sidste orkanens impact, udgjorde baggrundens kulisse til et ellers fint badeområde med sort koral sand. Den spartanske beachrestaurant bød på fin friskfanget fisk, og prisen var endnu finere, 20 CUC, svarende til 100kr., for alle 5 plus vores taxachauffør.

Næste stop var også fint, men på en helt anden måde. Det var nemlig et besøg på -og omkring Cuba`s tidligere største fængsel.

 Her havde Castro og hans slæng i sin tid afsonet tid efter det første kup forsøg, men de har bestemt ikke været alene, for fængslet huset i dets vældmagtsdage op til 5000 fanger på en gang. I dag er fængslet noget forfalden, men selve cellerne, i hvilke der var to fanger i hver, samt de fire store fængselsblokke og spisesalen står stadigvæk intakt, og minder en om hvor et forfærdelig sted dette engang måtte havde været.

Med til historien hører at vores taxachauffør`s bedstefar havde siddet fem år i dette fængsel, efter at Castro var kommet til magten. Bedstefaren havde nemlig arbejdet for det gamle regime, og efter revolution havde Castro sendt alle tidligere arbejder for det gamle regime til det fængsel han kendte så godt, fra hans egen tid som revolutionære fange.

Dagens næstsidste besøg, og noget mere opløftende end fængslet, var på en lille hyggelige beachbar, hvor den på Cuba indtil videre bedste mojitoo blev nydt.

Sundowner drinks og aftensmaden blev indtaget på et tidligere Hilton hotel nær Frøja`s ankerplads. To lidt sjove (tragiske) historier knytter sig til dette sted, hvis man altså ser bort for det forhold at hotellet lige nu har 15-20 ansatte, men kun tre fuldtids gæster.  Den første lille historie, handler om at dette hotel i slutningen af halvtresserne var bygget som en del af Hilton-kæden, men lige som det stod færdig, og klar til at modtag de første amerikanske gæster, blev hotellet beslaglagt af den nye regering, og Hilton kæden smidt på porten, vel og mærke uden kompensation.  Den næste historie er ganske nutidige, og på sin måde mere tragisk. For mod alle regler landet vi vores dinghy på stranden foran hotellet, hvilke i første omgang skabte noget røre. Den skal nemlig ligge i den militærekontrolleret marina hvor Frøja ligger opankret, således at der kan holdes øje med hvem der sejler fra og til båden. Og det handler simpelthen om det sidste, nemlig hvem der sejler til båden. For der skulle nemlig helst ikke snige sig en Cubaner med, og ud af landet, hvilke synes at være myndighedernes største bekymring. Men dinghyen fik lov at blive liggende på stranden grundet hensynet til Storm, som de alligevel ikke synes skulle gå den lange vej til marinaen. Så alt imens vi badet i hotellets pool, spiste middag og nød en mojitoo (eller to), var dinghyen under skarpt opsyn fra en vagt, således at fem besætningsmedlemmer på Frøja, ikke blev til seks eller syv. Alt i alt en rigtig god dag, med masser af oplevelser og mange indtryk, og lidt ondt i ryg og ben, som de fleste heldags ladakører nok kender til. 

Og så lige til sidst – tusind tak til familien Honningpupp for nogle rigtige gode og sjove dage her på Cuba… og på gensyn i USA 😉 (hint, hint)

5 Kommentarer

Frøja Liveaboard!

Seilbåt kan vi vel knapt nok kalle henne lenger, tidvis dykkebåt vil være en underdrivelse, men liveaboard vil nok være passende. Frøja fungere nemlig som en skikkelig dykkeplatform nå om dagen.

Vi ligger for anker ved Punta Frances (sydvest for Cuba), som sies å være det beste dykkestedet på Cuba. Selvom veggdykket her er veldig fint, mener Thomas at det ikke helt lever helt opp til Cayman, til gjengjeld har han med seg to buddies i verdensklasse. Men, Interessen for fargestråelende koralfisk og store barracudaer viser seg ikke å være så stor, for det det egentlig handler er hvem som først håndfanger en stor lobster!

Mellom dykkene er det altids tid til en tur på stranden, her er det ingen fare for at det blir trangt om plassen 😉

Ingen Kommentarer

Besøk fra en fjern, fjern galakse

Denne uken har Frøja blitt overtatt av Prinsesse Lea, General Obi-Wan Kenobi og Skywalker himself, som familien Honningpupp så beskjedent omtaler seg selv 😉

Thomas og jeg hadde i utgangspunktet trodd at vi (også) skulle delta i driften av Frøja denne uken, men Honningpupp’ene hadde andre planer. Frøja ble hurtig omdøpt til Honningfrøjapupp og jevnlig ble det ropt fra kaptainplassen: ”her er det vi som bestemmer, ikke du!”. Så her var det bare å vike fra våre vante plasser.

Roret det ble fullstendig overlatt til General Obi-Wan Kenobi. Makan til glad skipper skal du leite lenge etter.

I kjøkkene tok Prinsesse Leah over. Hun startet som regel dagen med å fange middagen (lobster of course) og deretter disket hun opp med den ene lekre franske rett etter den andre. 

Og kaptainplassen, den var det umulig å komme i nærheten av, den var nemlig overtatt av kaptain super general Skywalker.

Helt toppers sier vi!

Ingen Kommentarer

Se hvem er vi så heldige å ha på besøk!!!

Jeps, vi føler oss meget beæret over at vi har fått lov å låne Storm i 24 timer!

Etter vi hadde Laura på besøk har jeg fått helt dilla på å se barnefilmer: Shrek og Toy story er jo kjempemorsomt!!! Så i dag har Storm og jeg ligget i forkahytten og sett Bee Movie, til store glede for oss begge to!

Men, vi kunne jo ikke bare se på film hele dagen… prinsesse Leia og Skywalker skulle jo også holdes igang..!

3 Kommentarer