Arkiv over kategorien Helene og Petter

Hilsen fra Helene og Petter

Etter å ha fulgt Kjersti, Thomas og alle deres gjester på bloggen i over et år, var det med stor glede vi entret Frøja i Liberty Landing Marina 23. juli 2011. Skal ikke legge skjul på at det var vidunderlig å se min fantastiske venninne igjen, og gjensynsgleden var stor. Heller ingen tvil om at vi hadde MYE å snakke om, så praten gikk konstant de 8 dagene vi var ombord på Frøja.

Kjersti har som vanlig skildret opplevelsene vi hadde underveis på en strålende måte, og jeg synes mange av bildene hun har lagt ut taler for seg selv.

Når det er sagt, må jeg innrømme at følelsen av å vokne opp til lukten av hjemmebakte rundstykker hver eneste morgen ikke lar seg beskrive med ord. De deilige og lange måltidene vi hadde underveis på turen, var for oss blant de store høydepunktene. Det var nydelig mat (vi er imponert over hvor god mat det går ann å lage på et så lite kjøkken), deilig vin, og ikke minst gode samtaler. Oppvartningen Thomas og Kjersti stod for var førsteklasses, og noe vi satt utrolig stor pris på. Petter fikk også lære mye om seiling, og han storkoste seg med de to kyndige instruktørene. Jeg likte meg svært godt på Frøjas dekk, med sol, varme og en god bok. Kan virkelig anbefales:-)

Vi er utrolig takknemlig for at vi fikk ta del i en bitte liten bit av deres enorme eventyr, og takker igjen for et uforglemmelig opphold. En stor takk for en fantastisk bryllupsgave/opplevelse som sent vil glemmes.

Nyt ukene i byen over alle byer sammen med familie.

Stor klemmer fra Petter og Helene

Ingen Kommentarer

Girls(night) in NYC!

Allerede før ankomst ringte Helene meg og spurte om vi var klare for en bedre middag i NY når de kom på besøk! Og, hvem takker nei til et sånt knakende godt tilbud? Ikke vi!

Men, før middagen var vi jentene nødt til å ha noen timer for oss selv..

Vi strente avsted opp langs Central Park og fikk snakket mer eller mindre hull i hode på hverandre før vi nådde The Mets, hvor planen var å se Alexander McQueen utstillingen. Men, med 2 timers ventetid minimum(!), ble den (dessverre) nedprioritert til fordel for window shopping (…jo, okei.. litt mer enn kun window shopping ble det… men vi holdt oss i skinnet og brant ikke av hele visakortet på en time, selvom vi begge kunne vært tilbøylig til det!).

Etter en bedre lunch, og ennå mer skravling, slang vi oss ned i hver vår massagestol og fikk en god gang pedicure… sårt tiltrengt for en som har vandrer barbeint rundt i snart et år!  

Etter en hurtig dusj og en omgang med rettetangen var vi klar til å joine gutta for en drink på hotellets takterrasse.. jammen fikk vi i oss både et og to glass champagne før vi måtte hoppe i taxien og farte videre til kveldens spisested: Asia de Cuba. Helene hadde tidligere på uken tenkt å fortelle oss hvor vi skulle spise, men det hadde Petter frarådet henne, for så mye dårlig som vi snakket om Cubansk mat, trodde han sannsynligheten var liten for at vi kom til å bli med! Men, maten på dette stedet minnet pent lite om det Cubanske kjøkken og etter denne kvelden har vårt syn på Cubansk mat endret seg radikalt!

Takk for en super dag!

1 Kommentar

En enkelt gråværsdag…

.. fikk vi med, det er tross alt bergensere vi har på besøk!

Men, Long Island sound bydde absolutt på flest solskinnsdager og det ble utnyttet til det fulle… sol og sommer var tydelig sårt tiltrengt, så fordekket har blitt flittig brukt denne uken 🙂

Men, en gråværsdag i ny og ne er ikke til å unngå på disse breddegrader! Solmyggen ombord var ikke helt tilfreds med været og valgte derfor å sove det meste av denne dagen bort, mens ektemannen så ut til å stortrives.. plutselig kom det litt etterlengtet fart på skuten og det gledet han stort..

Ingen Kommentarer

Burgeren’s hjemsted!

Seinere på dagen var det guttas tur til å velge sted… og, hvor ender vi så opp tro???

Jo da, de hadde også funnet en severdighet… som minst var like bra som Yale hvertfall!

De hadde nemlig funnet ut hvor hamburgeren ble oppfunnet… og, veit dere hva?  den stammet helt tilbake fra 1895 hvor Louise himself lagde et hurtig måltid til en av sine kunder! Ikke noe å kimse av med andre ord 😉

Louise lunch i New Haven servere fortsatt burgerene sånn de ble lagd tilbake på tidlig 1900 tallet, stekt i jern grill og servert mellom to brødskriver! Smaken den kan diskuteres!

3 Kommentarer

Nerds på tur!!!

Så var vi tilbake på skolebenken sammen igjen 😉

Jeg er egentlig ikke mye for å innrømme det, men det er vel muligvis en offentlig hemmlighet allerede… Helene og jeg er å regne for skikkelig nerds, ja faktisk av den typen som finner på å reise tilbake til vår gamle skole i København (CBS) bare for å spise en lunch og minne oss selv om gode gamle dager og studietiden hvor vi skrev vår masteroppgave sammen. Det var tider det; masse kaffe, beinhardt arbeid og utallige cafebesøk 😉

Så det var ikke helt ute av karakter at det rent faktisk var et universitet vi valgte å besøke når vi først skulle finne et sightseeingobjekt for vår tur.

Gutta ble slept med rundt på Yale University som stammer tilbake fra 1640 og mens vi vandret rundt i korridorene måtte vi konstatere at her finner man USA’s kommende elite (for å unngå misforståelser er det ikke de to på bilde under ;-))

3 Kommentarer