Arkiv over kategorien Mamma Eli Brit

EN KJEMPE STOR TAKK TIL DERE PÅ FRØJA!

DENNE SOMMEREN TRODDE JEG BARE SKULLE TILBRINGES HJEMME OG PÅ HYTTA. MEN SÅ FIKK VI ET KJEMPE TILBUD OM Å BESØKE FRØJA OG VI BEHØVDE IKKE BETENKNINGSTID FOR Å SI JA.
VI SKULLE FÅ TREFFE THOMAS OG KJERSTI I NEW YORK!!!!
FORVENTNINGSFULLE DRO VI  OG GLEDET OSS UTROLIG. PÅ FLYPLASSEN BLE VI MØTT MED FLAGG OG ETTERLENGTA KLEMMER. DERETTER ER DET BARE Å LESE  BLOGGEN, SÅ SKJØNNER DERE HVOR MYE VI HAR OPPLEVD OG AT MYE BARE KAN OPPLEVES FRA FRØJA. TENK DERE Å VÅKNE GYNGENDE AV LUKTEN TIL NYSTEKTE RUNDSTYKKER, BLI SERVERT KJEMPE NYDELIG OMELETT I COCKPITEN ELLER SEILE FORBI FRIHETSGUDINNEN OG BLI SERVERT DRIKKE OG SNACKS. DETTE ER BARE NOEN AV ALT VI HAR OPPLEVD. VI HAR BLITT BORTSKJEMT HELE UKA OG VI HAR NYTT DET. MEN DET ALLER BESTE HAR JO VÆRT Å FÅ VÆRE SAMMEN MED KJERSTI OG THOMAS, SNAKKE OG HYGGE OSS OG FÅ EN KLEM I NY OG NE. DET KAN EN MAMMA LEVE LENGE PÅ – SÅ GJENSTÅR DET BARE HVOR LENGE DA!!!!!!!

TUSEN TAKK FOR FANTASTISKE DAGER SAMMEN MED DERE!

1 Kommentar

Ellis Island – USAs inngangsport!

Tenk – her gikk min oldefar i land første gang i 1893! Antagelig sammen med utallige andre som også søkte opphold og arbeidstillatelse i det “forgjette land”! Det var dårlig tider i Norge på den tiden og Oldefar Ole hadde tro på landet “som flaut av mjølk og honning på andre sida av Blåmyra”!

Fra 1892 og helt frem til 1954 var Ellis Island første stoppested i USA for over 17 millioner mennesker, deres etterkommere utgjør i dag nesten 40 % av dagens befolkning!

På de gamle bildene kan man se at kvinner og menn var kledd seg i sitt fineste tøy når de ankom Ellis Island. Mamma husker godt at bestefar Ole hadde sin Amerika-dress hengene hjemme i gangen. Jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet når jeg vandret rundt samme sted, i slippers! Men, vi ble enig om at Oldefar nok hadde likt det 😉

NB! Mange hopper over dette stoppet på vei ut til Frihetsstatuen (meg selv inkludert, sist gang jeg var her), men personlig fikk jeg mer ut av dette stoppet enn det neste, Frihetsstatuen ser du like godt, eller bedre på avstand.

Ingen Kommentarer

Frihetsgudinnen

På avstand, tett på.. fra vann og nå også fra land.. ja, i det hele tatt har vi sett Statue of Liberty fra en del ulike vinkler etterhvert.. men, lei av synet blir vi ikke!

Viste du forresten at…

  • langfingeren hennes er 2,4 meter?
  • at det offisielle navnet er “Liberty Enlightening the World”?
  • at Eiffel designet det indre rammetverket til statuen?
  • at de syv strålene fra kronen representerer de syv havene og de syv kontinentene?
  • at det lønner seg å ta fergen fra New Jersey istedenfor Manhatten hvis man vil unngå milevis med kø?

hvis ikke, vet du det nå 😉

Ingen Kommentarer

Nam nam…

For noen dager siden møtte vi noen New Yorkere når vi spiste lunch, som villig delte ut med tips til hva vi burde se og gjøre i NY, samt hvor vi burde spise. Et av deres forslag var thai restauranten Kitti Chai som vi booket bord til i dag!

Restauranten levde i den grad opp til forventningene og mer til! Knallgod mat, vidunderlig vin og godt selskap 🙂

P.s Loungen (Thom Bar) i overetasjen kan også anbefales! Her fikk mamma sin etterlengtede cocktail – en Cosmopolitan!

4 Kommentarer

Magiske dager ombord

Selv utseilingen fra havnen her er flott, så vi stuet oss sammen på fordekket allerede på vei ut fra marinaen mens fotograf Thygesen knipset løs!

Deretter fortsatte vi ”cruiseturen” forbi Statue of Liberty og videre oppover East River. På rad og rekke ligger serverdighetene; Brooklyn Bridge, Empire State building, Chrysler bygningen, FN’s  hovedkvarter… ja, vi kunne faktisk bare fortsatt 😉

Men, det var ikke kun oss på East River denne dagen, Obama tok sånn sett også turen. Rett over hodene på oss kom han flyvende inn til NY og landet ca. 150 m fra båten, i følge pappa, nærmest som å stå ved siden av han 😉  

Vi fikk to flotte dager ombord, med nydelige vær og en overnatting i Oyster bay. Det ble badet fra båten fra tidlig morgenstund, lest bøker og spist nybakt kake, før vi på  ettermiddagen tok vi turen tilbake. Denne gangen for seil i god vind!

Vi stoppet et par timer i nærheten av inngangen til Hells gate. Hells gate er et punkt i East River med kraftig strøm og passagen forbi skal derfor times presist. Men, det passet oss fint! Vi fikk stoppet opp, spise en god gang grill og kikke på solnedgangen, før vi la ut på siste etappe hjem… som denne gangen foregikk i mørket. En flott tur nedover elven i lyset fra alle skyskraperene 🙂

6 Kommentarer