Arkiv over kategorien New York

Sommerferien er over ;-)

Så er vår “sommerferie” i New York over!

Vi har hatt noen helt fantastiske uker her med besøk hjemmefra, muligheten for å bli kjent med NY og byens mange områder og attraksjoner, samtidig som vi har fått dekket vårt behov for å ha en fast base for en periode. Etter nesten 13 måneder på reisefot, har det vært deilig å vende tilbake til det samme stedet igjen og igjen! Men, nå er det på tide å komme seg litt videre…

Vi har nådd vårt nordligste punkt for denne gang. Nå går turen sørover igjen, så i dag seiler vi fra Liberty Landing og NY mot Chesapeake City (ca. 200 nm), hvor vi forventer å være i morgen aften.

Ute i Atlanterhavet ligger det ennå en hurricane å lurer. Det ser foreløpig ut som Katia kommer til å trekker nordover og derfor ikke treffe USAs kyst i denne omgang, men vi har et våkent øye på “henne” de kommende dagene. Derfor seiler vi heller ikke langs kysten, men benytter C&D kanalen og Chesapeake bay på vei ned mot Deltaville (hvor Frøja skal legges på land), i tilfelle vi skulle få behov for å søke ly.

3 Kommentarer

Shopping i NYC!

Ok, jenter..! etter snart 7 uker i byen, er det vel på sin plass med et par ord om dette emne, tross langtursseilerbudsjett!

Det er ikke til å komme fra at NY er et shoppingmecca.. dollar-kursen og salg (for tiden) gjør det heller ikke dårligere 😉 Men, hvor skal man starte hen? Det er jo så mange muligheter! Etterhvert har jeg fått lokalisert mine favoritter i byen..

Man har selvfølgelig de helt klassiske, som 5th Ave! Gaten er proppfull med butikker og innkjøpssentre… og inni dem er det proppfuldt med folk! Derfor, synes jeg Madison Ave et langt bedre bud på Upper East. Og, samtidig med at flere og flere av kjedebutikkene har gjort sitt inntog på “Fashion Row”, har designerne trukket seg vekk.. så i dag, finnes de som perler på en snor, nettopp på Madison! Et par gode lunchforslag i samme gate er den økologiske cafeen Le Pain Quotidien eller E.A.T cafe.

Personlig er jeg ikke en stor fan av innkjøpssentre og derfor trives jeg best downtown. SoHos gater er fulle av butikker med designtøy og interiør, samtidig som det er det perfekte sted for en spasertur, en god lunch og et glass champange hos Piccola cucina på veien!

Prince og Greene street er et godt utgangspunkt i SoHo, men hele kvartalet her er bra. Husk å ta turen innom Prada Flagship store, butikkens hi-tech/bølge design må sees!

Ellers, er nok Bleecker street stadig en av mine favoritt-gater. Bleecker strekker seg fra Greenwich Village og nesten hele veien opp til Meatpacking, som bestemt heller ikke er et dårlig sted å shoppe. Her finner man Christian Louboutin, Stella Mccartney, Matthew Williamson, Helmut Lang bare for å nevne noen og så kan man samtidig sende kjæresten en tur i Apple store’n 😉

Og til sist, avslutte dagen med en middag i Meatpacking f.eks hos Dos Caminos, Spice market eller Pastis, alle gode alternativer 🙂

Hvem blir med på neste (venninne)tur til NY???

9 Kommentarer

East Village – (ennå) en bydel som skiller seg ut!

Jeg spurte Michelle (vår Amerikanske venninne) for noen uker siden, hva hun synes om East Village.. og hennes umiddelbare svar var ” det er der alle rockstjernene bor!”… Og, dermed ble jeg ennå en gang bekreftet i at dette var en bydel vi måtte besøke! 

East Village er ikke så ren og pen som West Village, men vi hadde heller ikke hatt noe imot å bo her! Denne bydelen er.. hva skal man si… mer “trashy”, men på den kule måte! Her finner man en god blanding av punkere, gateselgere og ja.. rockstjerner!  I 1960-årene ble East Village tilfluktssted for hippier og deretter stedet hvor punkrocken ble født. Dette er en bydel som tiltrekker seg de kreative og litt “skeve” personlighetene!

Vi spiste forresten en gresk middag på The Pylos restaurant – helt nydelig mat! Må besøkes!

Det er nok nettopp dette vi elsker ved NY, at det er så stor diversitet innenfor et relativt lite areal (som Manhatten jo er, tross innbyggertallet). Her virker det som det er plass til alle. Man kan faktisk tydelig merke forskjellen når man trer inn i et kvarter og ut i et annet. Mer enn i noen annen by vi har vært i tidligere, trer de forskjellige bydelene i karakter! Jepp, vi er store fans!

Ingen Kommentarer

Saturday = marketsday!

Det skjer jo så mye i denne byen, at det er umulig å følge med på alt..

Hver lørdag gjennom hele sommeren har Lexington Ave (eller en av gatene deromkring) blitt sperret av hele formiddagen til marked. Man kan sikkert kjøpt seg fattig i alt mulig merkelig, men dette er ikke stedet man gjør et kvalitetskupp! Men, det er hyggelig å tusle rundt og kikke på menneskene og livet 🙂

1 Kommentar

Greenwich Village

“The Village” er de unges “hood”, nærmere bestemt studentene. NY University er i dag USAs største (privateide) universitet og det opptar flere kvartaler i Greenwich Village.

Vi føler oss (bestemt?!?) ikke for gamle til en studentfest i ny og ne og derfor deltok vi liksågodt i introfesten til NY Uni 🙂 den foregikk i en gate vi kom vandrene forbi og så var det jo bare å blende inn 😉

20110902-222403.jpg

20110902-222420.jpg

20110902-222436.jpg

20110902-222653.jpg

1 Kommentar