Arkiv over kategorien Sommerferie

Sommerferie 2009

Sommerferien 2009 gikk til Bornholm!

img_0108_800x600

Motsatt sist års sommerferie var det litt mer fokus på hygge og avslapning i år, og vi var (faktisk)  ikke kontinuerlig i konkurranse med hver eneste båt som befant seg på vannet 🙂 Denne gangen slapp vi til og med litt vind ut av seilene, så vi kunne få en bedre seilas. Til stor glede for enkelte, mens andre (dvs. Jørn) var mindre tilfreds – jo hurtigere og vildere, jo bedre synes han!

Bornholm er jo kjent som solskinnsøyen, og den levde i den grad opp til forventningene i år, så mens det regnet hjemme i Danmark, koste vi oss med knall blå himmel og sol. Sådan skal den skæres! 

Ingen Kommentarer

Sommerferie 2008

Sommerferien 2008 var vår første lange seiltur med Frøja.

29072008075_800x600

Det var to spendte eiere som seilte avsted fra København. Godt nok hadde vi begge gått på seilerskole noen år (underskrevende fikk også sneket seg til et intensiv kurs innen ferien), men vi hadde begge litt sommerfugler i maven når vi tok avsted. Første dagen sejlet vi til Helsingør, og jeg skal hilse og si at det var en god følelse når vi lå (trygt) i havn på aften og kikket over på Kronborg slott med et stort glass rødvin i hånden. Dagen etter seilte vi videre til Odden havn, med et lite stopp i Gilleleje, hvor vi fikk sommerferiens beste fiksemåltid. 

I og med at dette var første lange tur med Frøja, så var det mye nytt som skulle læres. Og, de første mange dagene satt vi kontinuerlig å leste trimguide, for så å trimme seilene! Og, vi var i konkurranse med en hver annen båt som kom i nærheten (på tross av at de viste fint lite om det som forgikk).. Men, forutenom en kontinuerlig jakt på stadig højere fart, så var det selvfølgelig alltid tid til dagens badning. Pappa kunne ikke unnvære en dukkert, selvom han var minst like ivrig på å seile som oss. 

Etter noen dager ankom vi Samsø og Ballen havn, og her hadde vi noen helt fantastiske dager. Vi leide sykler og holdt vårt eget lille “tour de Samsø” dvs. spurte konkurranse i hver oppover bakke og utallige drikkepauser! Vi spiste masse god mat, nøt noen dager i havn og møttes med Øyvind (min seillærer) og hans barn.

Fra Ballen havn seilte vi videre til Bogense hvor pappa tok bussen tilbake til København. Maken til glad og livlig seiler skal man lete lenge etter 🙂 Thomas og jeg seilte videre til Assens hvor vi ble et par dager pga været, og deretter til Ærø. Vi fikk oss et par prøvelser på veien, blandt annet har vi funnet ut at full seilføring under Lillebeltsbroen ikke er verdens beste ide! (Burde nok ha sett den komme, i og med at alle andre tok deres seil ned!!!) Hjemturen gik via Lundeborg (og en lille smut til Glamsbjerg og Martin’s 30 års fødselsdag) og derfra sejlte vi en natt seilas hjem til København. Tett på Møn, synes navigatøren (les:Thomas) at det ikke var noen grunn til å seile i den markerte seilruten, så vi prøvde å ta en snarvei og fikk oss dermed en noe ubehagelig opplevelse når kjølen traff en sandbunke, men vi slapp med skrekken denne gangen og alt gikk bra med både oss og båten! Så alt i alt, hadde vi en riktig god ferie med mange læringspunkter 🙂

1 Kommentar