Arkiv over kategorien Maryland

Seilturen sørover blir bare bedre og bedre..

Første del av turen nedover Chesapeake bay bar preg av flommen etter to hurricanes (Irene og Lee).. og vi seilte nærmest sikk sakk mellom trestammer, øljetønner og annet grums i vannet første del av turen..

Men, deretter ble både vannet og himmelen stadig lysere.. og i går, kom vi inn til en flott kveld og en nydelige ankringsplass i Selby bay.

Og, i dag.. ja så har solen skinnet hele dagen og mannskapet har vært i storform.. (muligvis grunnet flatt vann så langt øye kan se ;-))

Ahh… (nå er) det deilig å være på havet igjen 🙂

P.s har forresten endelig fått satt meg ned å lest siste boka til Jo Nesbø… som alltid – krim i verdensklasse, men hva skjer med slutningen??!

2 Kommentarer

Langtursseilere vi? Tja, det kan tydeligvis diskuteres..

Sånn her så det ut da vi seilte vekk fra Manhatten:

Derfra, og de kommende 35 timene det tok å komme til Chesapeake City, regnet det! Skikkelig høstvær… den der med at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, den er jeg ikke helt sikker på.. selv med dobbelt sett uldundertøy og seiltøy ble det ordentlig kjørlig utover natta..

På den positive siden hadde vi god vind og suste avsted med store atlanterhavsbølger inn fra hekken… Så skjedde det som man ikke forventer at skal skje, etter å ha tilbakelagt 10.000 sjømil!! Ikke bare en av oss, men begge to måtte gi etter for sjøsyke. Førstemann over rekka var (selvfølgelig) meg, men ikke lenge etter ble det også skipperens tur til å ofte til Neptun!  Det var et  rimelig sørgelig (seil-)makkerpar som satt der i cockpit helt grønne i tryne!

Ikke mye langtursseilere over oss to nei.. det tok åpenbart ikke lange tiden før våre kropper hadde vendt seg til å være landkrabber igjen!

8 Kommentarer

Vi har det godt gitt ;-)

Sightseeing i Washington den ene dagen, kajakktur i Annapolis den neste! Vi lider med andre ord ingen nød, heller ikke her i USA 🙂

Jeg blir nesten nødt til å poste dette bilde også. For hvilken morgen jeg har hatt 😉 2 timers yoga på brygga, etterfulgt av en Starbucks chai, omelett og et nyinnkjøpt magasin. Bærre lækkert!

3 Kommentarer

Annapolis: Chesapeake’s sailing mecca

Med US Naval Academy liggende midt i byen og mottoet ”Come sail away” er det vist trygt å si at det meste her i Annapolis dreier seg om det maritime liv. For frømannen var det neste litt som å være hjemme (på arbeid) igjen og det ble innsamlet mange gode ideer til Kongsør: innendørs fotball hall, utendørs atletikstadion, svømmehall og 2 etg treningssenter osv., osv, mindre kan selvfølgelig ikke gjøre det 😉 ”Så mangler jeg bare å skaffe pengene!” (minor detail!!)

Men, det som opptar folk flest er noe helt annet! Inne i selve bykjernen går det nemlig en lang smal kanal og dette er altså det Show off strip eller som det blir kaldt her The Ego Alley! Her handler det om å vise frem det man har av ”utstyr” og den ene båten etter den andre tar turen ned langs kanalen mens motoren får et par ekstra omdreininger, silikonbrystene blir luftet på dekk og mavemusklaturen blir strammet godt opp. Båtene ligger faktisk i kø for å få seilt opp og ned av Ego Alley, her handler det kun om å se og bli sett 🙂 I grunn temmelig underholdene 🙂

1 Kommentar

Krabbegilde

Se hva vi har fanget 🙂

Chesapeake er kjent for sine blå krabber og opp langs siste del av ICW har vi sett crabbing (krabbefiske) alle steder. Vi har derfor samlet inn tips på veien og bestemte oss hurtig for at dette må vi prøve når Diana og Lars kommer på besøk.

Utstyret var innkjøpt og det samme var maddingen, i dette tilfelle en meget illeluktende kylling! Det ble derfor litt av en utfordring å få maddingen klar og selv verdens sterkeste soldat (som han jo ellers så beskjedent pleier å kalle seg selv) ble nødt til å ha en klesklype på nesen for å få jobben overstått..

Men, selve crabbingen ble en kjempe suksess 🙂 vi hev (forsiktig) opp den ene krabben etter den andre. Og,  ikke nok med at det var super hyggelig å sitte der på bryggekanten å fiske, spise chips og drikke øl, vi fikk oss også et herremåltid etterpå 🙂

3 Kommentarer