Arkiv over kategorien South Carolina

Thank you!

Morgan, Diane and Paul,

We just wanted to say thank you for inviting us to your home. You have treated us as family from the second we stepped in the door. Not only did you give us the luxury of having an air-conditioned bedroom, hot shower and access to a car throughout the week, you also shared your background, political viewpoints and your daily life with us and for that we are truly grateful.

Our discussions at the dinner table (or the kitchen table for that matter) have been very rewarding for us and although we probably never will agree politically 🙂 , these discussions have given us a better understanding of the US and the American society in general, which really is the essence of what this year is about for us.   

We feel privileged for the fact that we have had the opportunity to get to know you and for having the possibility to ask all our questions (it hasn’t been few!) and we are thankful for your willingness to discuss these questions openly with us.

Look forward to see you again in NY during the summer!

And P.S, it’s not everyday we have pancakes in bed while checking up on the weather 😉

Ingen Kommentarer

Vi bruker dagene her på å gjenoppfriske hukommelsen!

Når man først skal være værfast et sted, ja så er Charleston ikke et dårlig sted 🙂

Byen er utrolig flott og det er så mange elementer av denne byens historie som har spilt en så stor rolle i hele USA’s historie.

Sullivan’s Island (hvor vi nå bor) var det første stedet engelskmennene prøvde å angipe under den amerikanske uavhengighetskrigen (The War of Independence) i 1776, hvor tretten britiske kolonier erklærte sin uavhengighet. Angrepet i 1776 mislykkes og det var først i 1780 når Charleston igjen ble angrepet at de engelske styrkene at de fikk okkupert byen. Men, allerede i 1782 måtte de engelske styrkene igjen trekke seg ut av byen. Mange av husene langs Charleston’s havepromonaden (East Battery Street) går helt tilbake til denne tiden.

Deretter ble Charleston kjent som en av USA’s rikeste byer hovedsaklig på grunnet handelen med bomull. Som i de fleste av sørstadene, var arbeidskraften primært basert på slaver. Vi tok turen til den flotte plantasjen Boone Hall hvor mye av historien fra slavedriften fortsatt er bevart den dag i dag.

En viktig del av opptakten til den amerikanske borgerkrig (The Civil War) fant sted i Charleston. Og, en av grobunnene for borgerkrigen i 1860 var nordstatene og sørstatenes uenighet omkring slavedrift. Så, da Abraham Lincoln (motstander mot en utvidelse av slaveriet i USA) ble valgt til president i 1860 erklærte Sør-Carolina sin uavhengighet fra USA. De første skuddene i krigen kom i januar 1861 da et skip fra nordstatene ble beskutt på vei inn til Charleston. Byen ble hardt skadet under krigen og var nesten ødelagt da den falt til unionstyrkene i 1865. Selv den dag i dag kan man merke på de ”lokale” her at de aldri helt har kommet seg over dette tapet.

Og, resten av tiden rusler vi bare rundt og suger til oss av byens stemning 😉

3 Kommentarer

Så har vi igjen skiftet adresse…

Men, vi befinner oss altså fortsatt i Charleston.

Vi har bare flyttet ut av Frøja og inn i dette drømmehuset, 10 meter fra stranden på Sullivan’s Island, utenfor Charleston.

Vi møtte Diana og Paul første gang på Bahamas og senere i Cape Canaveral, og når vi kom til Charleston var de ikke sene om å invitere oss til å komme og bo hos dem. Siden de selv er seilere kjenner de alt til behovet for å komme litt vekk fra båten ved jevne mellomrom.

Vi har blitt utstyrt med en kjempe seng, eget bad, tv, utallige dvd’er og i tillegg har vi fått låne deres bil så vi kan cruise rundt i område når og hvor vi vil. Om morgenen står vi opp til frokost og når vi kommer ”hjem” om kvelden har de kjøpt inn til middag. Snakk om luksus 🙂 Og, om ikke det var nok, så får vi jammen meg også låne deres værdame som to ganger daglig sender oss oppdateringer på værsituasjonen og sin vurdering på når hun mener det er ok for oss å seile videre.

Været er tilgjengjeld ikke noe å rope hurra for. For det første slår Charleston for tiden alle varmerekorder, de siste par dagene har det vært 110 F på dagtid, ikke mindre enn 43,3 varmegrader!!! Det er tett på å være umenneskelig å være utenfor, og derfor ikke helt dårlig med et soverom med aircondition! Men, det største problemet er fortsatt thunderstorms og kraftige lavtrykk i området. Hver kveld kommer de inn og tordenværet og lynet er så kraftig at det anbefales å holde seg innendørs. Vi avventer situasjonen og håper på avreise i løpet av weekenden.

3 Kommentarer

Turens (hittil) værste…

… nattevakt er overstått!

På tross av 11 måneders seilas i all slags vær, vind og forskjellige distanser, tror jeg faktisk det kan telles på en hånd hvor mange ganger jeg har vært skikkelig redd. Men, natten i går toppet dem alle.

Når man sitter hjemme i leiligheten eller lignende (på god avstand) kan jeg godt bli rimelig fasinert av lyn og torden og de kreftene som er på spill. Men, sittende i en seilbåt  ute på åpent hav, med en mast som stikker 20 meter opp fra overflaten, ja så er følelsen en helt, helt annen.

På dag to av seilturen mot Charleston fikk vi inn et lokalt varsel som meldte om en tunderstorm i området. Utover dagen merket vi ingenting til det, men utover kvelden begynte vinden å ta til, himmelen ble stadig mørkere og etterhvert buldret tordenværet mot oss. Jeg satt på nattevakt da det første lynet slo ned et stykke til babord for båten. Jeg ble så forskrekket at jeg nærmest gispet etter luft. Plutselig var vi begge mer enn lysvåkne.

De neste timene utviklet været seg kun til det værre. Vind og bølger tok til i styrke, men det var ingenting i forhold til lynnedslagene, som nærmest kom samtidig med tordenværet. På et tidspunkt var det så mye elektrisitet i luften at bakstaget stod i over en ½ time å gnistret og vi kunne merke elektrisiteten både på kroppen og i håret.

Autopiloten fikk lov å styre, mens vi prøvde å gjøre oss så små som mulig under cockpitteltet. Mens vi satt der og krysset fingre, gikk vi stille og rolig igjennom sikkerhetsprosedyrene: hvem gjør hva og hvilke ting skal eventuelt med i redningsflåten.

Et lynnedslag ville med stor sannsynlighet ødelagt alt det elektroniske utstyr ombord (vi har allerede møtte to Amerikanske båter som har blitt truffet av lynnedslag med dette som følger). Men, den største frykt var likevel at det skulle slå ned i masten, og det så kraftig at det ville slå hull i bunn av båten og/eller sette igang en brann.

Heldigvis, kom vi oss gjennom natten uten lynnedslag.

Vi får vel se på dette som en erfaring rikere. Men, det er ikke alt på denne turen vi har lyst til å prøve igjen.

P.S Vi har på denne bloggen gjort et stort nummer ut av å kun bruke egne bilder, men overstående bilde kan vi altså ikke ta æren for. Dette har vi lånt fra nettet, da vi denne natten slett ikke hadde overskudd til å være fotografer.

13 Kommentarer