Arkiv over kategorien USA

40-års krise??

Jeg er litt nervøs for at min kjære mann har kommet i 40-års krisen! Han kom nemlig tilbake i denne bilen etter å ha vært forbi bilutleier’n!!

20111214-105322.jpg
Vi har planlagt å bruke dagen i dag på å handle inn STORT før vi skal tilbake til Karibien, hvor utvalg og pris har et helt annet nivå enn her i landet. Og som vanlig, ble vi enig om å ta den billigste bilen vi kunne få… og det påstår han altså er denne!?!

Skal jeg tro på det eller skal jeg forvente at han snart kommer hjem med en ung, blond barmfager 18-åring og sier at han vil skilles??

4 Kommentarer

Stuck in Cape Canaveral (igjen!)

20111214-104215.jpg
Denne saken, starteren på motoren, volder oss problemer, så også denne gangen har vi vært nødt til å ta en uke på dette litt “triste” stedet som ligger temmelig langt vekk fra alt mulig. Men, heldigvis er vi ikke helt alene, Suzanne og David, som vi første gang møtte på Grenada for et år siden og som har tatt samme rute som oss, ligger i marinaen ved siden av oss. Og, i går disket de opp med en nydelig middag ombord på Suzie Too, deres båt! Det hjelper på humøret å få snakket seillivets frustrasjoner igjennom med noen som..ja, er i samme båt!

Ingen Kommentarer

Vi er tilbake hvor vi startet..

.. i Cape Canaveral, hvor vi (ufrivillig) oppholdt oss i nesten 14 dager i starten av vårt USA opphold.

20111210-135140.jpg

Her er alt som sist, med unntak av all den oppblåsbare julepynten som pryder gressplenen sammen med palmene 🙂

20111210-134829.jpg

Vi blir her til i morgen og så fortsetter vi ferden sydover 🙂

6 Kommentarer

En(nå en sosial) dag i USA

Seiling er sosialt.. men, her i USA når vi sjelden å introdusere dere til alle de hyggelige menneskene vi møter på vår vei. Stadigvekk blir vi invitert til middag, en drink eller over i naboens båt, men ofte skilles våre veier allerede dagen etter.

Vi skulle gjerne presentert alle vi møter, for hjelpsomheten fra Amerikanerne er helt overdrevet! Ta bare dagens eksempel..
I går møtte vi Roy som ligger ved siden av oss i havnen, han brukte store deler av sin formiddag på å gjennomgå ankringsplasser, bukter, gode restauranter og hva man ellers kunne trenge til når vi kommer til Bahamas. Og, her på morgen seilte han oss over til den andre siden, så vi slapp å gå en lengre omvei.

20111208-093702.jpg
På andre siden ventet Tom og Barb, de møtte vi for to dager siden, hvor vi tilfeldigvis var forbi deres havn. Vi snakket litt om vær og vind og gikk deretter hvert til vårt. Dagen etter tropper de opp og beklaget mange ganger at de ikke hadde tilbudt å kjøre oss til butikken (.. vi hadde altså møtt de 10 minutter dagen før). Samtalen ender ut med at de låner oss deres bil mot at vi henter dem 1 times kjørsel fra byen senere på ettermiddagen. Så uten å kjenne annet enn deres fornavn fikk vi nøklene i hendene og hadde en avtale om å sees senere på dagen!

20111208-093732.jpg
Vi benyttet anledningen til å kjøre forbi ennå en havn, hvor vi hadde en lunchavtale med Lita og Uli som vi møtte i Deltaville (før vi reiste til vestkysten). I dag er de Amerikanske statsborgere, men Lita er fra Danmark og Uli fra Tyskland og sammen har vi delt mange kopper kaffe, en hel del sjokolader og utallige samtaler om USA på godt og vondt. Vi hadde gledet oss til å se de to igjen og vi fikk noen hyggelige timer ombord på Ulita (deres båt).

20111208-093827.jpg
Vi opplever Amerikanerne som utrolig åpne og hjelpsomme og dagen i dag er ikke et enkelttilfelle. Uansett hvor vi kommer, går det aldri lang tid før de tilbyr sin hjelp, og det uten unntakelse. Dette gjør selvfølgelig vår hverdag vesentlig enklere, men aller viktigst, det byr på en masse sosialt samvær og vi føler oss langt fra helt alene på ferden 🙂

1 Kommentar

Jepp, nå snakker vi :-)

Dette er en litt annen temperatur enn vi har vært vant til den siste tiden! Smiler fra øre til øre 😉

20111207-190436.jpg

6 Kommentarer