Arkiv over kategorien Caymanøyene

Dykkeparadis

Forlater Cayman Brac i soloppgangen, på vei mot Little Cayman.

Dagens første dykk – Bloody Bay Wall! Veggen starter på 15 m og går ned til 2,000 m!

Etter 27 minutter rammer Thygesen igjen overflaten og det neste jeg ser er et kjempe smil 🙂

Dykkefrokost

Sammen tar vi oss en snorkeltur med alt som hører til: nurse shark, skilpadde, grouper, barracuda, white margate….

I could go on 😉

Etter en kort seiltur er vi på dykkesite nr 2 – Snapshot. Det er vanskelig å velge, for her ligger de som perler på en snor. Annen dykket blir et shallow dive, minimum dybde 13m – max 20 m.

Ja, vi kan ikke klage 😉

1 Kommentar

Dykk på M.V Captain Keith Tibbett’s wreck

… en gammel sovjetisk flåte som var stasjonert på Cuba under den kalde krigen.  Flåten ble sunket utenfor Cayman Brac i 1996 med Jean-Michel Cousteau ombord i fuldt SCUBA utstyr.

Frøja dykkeskole har tidligere kun hatt nordiske elever, men i dag utvidet instruktør Thygesen ”skolen” til også å inkludere internationale elever 😉 Adrian og Lisa fra Sør-Afrika ligger her på Cayman Brac sammen med oss som de eneste to seilbåtene som befinner seg på Cayman Brac!

Vraket ligger på 30 meters dyp, men sikten her er jo fantastisk så det var ingen problem for Lisa og meg å se skipet klart og tydelig selv med snorkelutstyr. Men, det skal sies at dette er dykning i absolutt verdensklasse og guttene var helt høye når de kom tilbake… med god grunn 🙂

Tilbake på båten blir tankene fylt opp umiddelbart, med stor forvetning til morgendagens dykk… som skal foregå på the Bloody Bay Wall på Little Cayman, rangert som topp 5 i verden!

4 Kommentarer

Vi befinner oss i dykkemecca!!!

Så har vi kommet til Cayman Brac 🙂

Se på det vannet her da- sikten er helt sinnsyk! Vi har ikke sett noe lignende selvom vi har vært så mange flott steder i Karibien. Det er nok en grunn til at et par av dykkestedene her blir regnet som topp 10 i verden!

20110428-150220.jpg

Sa vi noe om 1.mai i Havana??? Vi har allerede glemt alt om historiske begivenheter, parader og taler… nå handler kun om livet under vann 😉

2 Kommentarer