Arkiv over kategorien Jamaica

Bye bye Jamaica – hello Cuba!

Dette var solnedgangen på vei til Jamaica, ingen grunn til å tro at den blir noe dårligere på vei til Cuba 🙂

Her til morgen er vi igang med å gjøre klart og om et par timer seiler vi fra Jamaica mot Cayman Brac, ca 2 døgns seilas. På Cayman tar vi et kort stopp, forhåpentlig med et dykk og en god natts søvn, og så legge vi ut på siste del av turen mot Cuba. Går alt som det skal ankommer vi Cayo Largo, en liten Cubans øy på fredag. Planen er faktisk å hoppe på et fly allerede på lørdag, for vi vil gjerne ha med oss paraden og talen i forbindelse med 1. mai i Havana! Men, vi får se hva tiden og vinden bringer 🙂

6 Kommentarer

Vi er totalt overrasket…

Fiksingen av båten har gått over all forventning!

Vanligvis tar arbeidet med båten tre ganger så lang tid som vi forventer og koster (minimum) det dobbelte av først antatte pris. Men, ikke denne gangen:-) Vi er allerede trygt og godt tilbake i Eroll Flynn Marina, kun et stenkast fra Port Antonio’s fargerike gater.

I dag skal vi bare nyte livet og Jamaica, for innkjøpene, ja de ble også ferdiggjort i går 🙂 Totalt uvant fornemmelse for oss å være i forkant av tidsplanen!

3 Kommentarer

Downtown Kingston

Ja man! Sure man! No problem man!

He, he.. vi befinner oss definitivt i Jamaica man… alt er litt mer laid-back her og everything’s cook and curry (alt er fint).  

I dag har vi vært i Kingston, hovedstaten. Byen er overbefolket og det finnes områder med ekstrem fattigdom, som følger er disse områdene kjent for sin grove kriminalitet og vold. For vår del, handlet turen til Kingston om å skaffe deler til roret, men ikke destomindre fikk vi oss litt av en sightseeing tur. Igjen, traff vi på noen supre mennesker som gjorde alt for å hjelpe oss, men de forskjellige delene vi hadde behov for befant seg selvfølgelig ikke på et sted. Vi pendlet derfor mellom marineshop’n, maskinværkstedet og diverse andre butikker. En del av de stedene vi var innom er nok ikke typisk turistmateriale! For eksempel, ligger AC’s mashineshop i en av byens ghettoer. Men, når det er sagt, så har Coke (som driver verkstedet) gjort alt for å hjelpe oss og allerede i morgen kan vi ta den 4 timer lange turen (tur-retur) til Kingston igjen og hente den reparerte delen til roret.

Går alt etter planen, er vi i vannet igjen allerede på lørdag. Hurtigere kan det ikke gjøres.

Vi krysser fingrene!

Ingen Kommentarer

Frøja på land!

Denne lille saken volder oss problemer!

Vi har i lengre tid vist at en reperasjon av roret må til innenfor den nærmeste fremtid. Vi hadde håpet at vi kunne trekke det helt frem til USA hvor vi likevel skal ha båten på land, men på vei til Haiti tok vi avgjørelsen om at ytterligere 1000 nm vil vi ikke utsette den (eller oss selv) for.

Så nå ligger Frøja på land i Port Antonio, Jamaica.

Heldigvis får vi all den kvalifiserte hjelpen vi har behov for. Dale og George fra marinaen har skaffet oss en hurtig opptagning av båten og mannen vi skal bruke for å hjelpe oss med arbeidet! Horace på (intet mindre enn) 72 år har prøvd det som er verre, for å si det sånn og han påstår at Thomas og han er et så godt team at de kunne bygd spaceships sammen. Om det er sant vet jeg ikke… men, får de fikset roret innenfor den overskuelige fremtid tror jeg vi skal være storfornøyd!

Ingen Kommentarer