Arkiv over kategorien Den Dominikanske Republikk

Kontraster!

Selve landet, DR , er frodig og utrolig flott, men det er ikke alle her som har like mye å rutte med. Omgivelsene utenfor marina Puerto Bahia’s hekker, står i skarp kontrast til den luksusen vi omgir oss med i disse dager..

Dette er ikke unikt for DR, det er snarere reglen her i Karibien at det er utrolig stor forskjell på turistområdene og områdene hvor de lokale bor. Heldigvis ser vi som regel alltid begge deler, for på tross av at det noen ganger er deilig å nyte turistfacilitetene, så setter vi stor pris på den muligheten vi har for å komme ut og få en fornemmelse for den kulturen og det landet vi besøker, og det gjør man altså kun ved å bevege seg utenfor turistfellene..

3 Kommentarer

Ferie i ferien..!

Akkurat nå sitter vi godt plassert i denne nydelige sofaen…

.. og utenfor ser det sånn her ut:

Ikke så værst vel????

Men veien hit har langt fra vært like rosenrød. Siden vi forlot Bahamas (i midten av januar) har det føltes som vi har seilt i en lang oppoverbakke. Vind, bølger og strøm har vært midt i mot hele veien og etter hver eneste seilas har vi følt oss helt mørbanket, så det var ikke særlig vanskelig  å ta belutningen om å ta en liten ferie i ferien når vi kom til denne überlukseriøse marinaen til en rimelig fair pris.

Og så har jeg på fornemmelsen at det ikke var helt tilfeldig at Thygesen valgte å legge ruten forbi nettopp dette stedet i gårsdagens anledning.. for som vanlig ble jeg skjemt bort fra morgen til aften på min fødselsdag 🙂

Tusen takk for alle de koselige bursdagshilsnene, det varmer en “gammel kones” hjerte 😉

3 Kommentarer

Så var vi tilbake igjen..

.. i DR (Den Dominikanske Republikk)!

Denne gangen har vi tatt hull på den nordlige del og vi har startet ut i Puerto Plata, som byr på farger, bråk, støvete veier, hyggelig folk og masse av kultur!

Det er deilig å komme tilbake til et stort land igjen etter noen måneder på de mindre øyene..

7 Kommentarer

Nye rutiner på nattevakten!

Kokken ombord har begynt å servere nattmat! (nå tenker jeg du er misunderlig pappa… :-))

 

Så for tiden føles nattevaktene som en lek. Pølsehorn kombineres nemlig med en podcast i ørene fra Mads og monopolet! Det føles nesten som en lørdag morgen hjemme i Serbiensgade, hvor det ene dilemaet etter det andre blir diskutert 🙂

Ingen Kommentarer

Vi forlenger tiden i… The Forgotten Caribbean

Planer er til for å endres…  Det er tre dager siden vi tenkte at vi skulle seile fra Boca Chica mot Haiti og så Cuba, men vi har ikke kommet oss avsted ennå gitt 🙂 Men, det er ingen grunn til å stresse seg opp over det. Her ombord har vi en plan til vi lager en ny!

Vi har nemlig fått noen hotte tips av Frank som er mannen bak Free cruising guide og eier av havna her i Boca Chica. Så, vår nyeste plan er at vi har tenkt oss innom både Haiti (ile a Vache), Jamaica og Cayman Island før vi ender på Cuba i slutten av måneden. Frank beskriver denne delen av Karibien (inkludert den Dominikanske Republikk) som The forgotten caribbean. På tross av at disse landene byr på masse kultur og nydelige ankringsmuligheter, ja så er det veldig få som seiler i denne delen av Karibien.

Vi er glad for at vi har mulighet til å få med oss denne delen også 🙂 og, hvis den nye planen holder, ja så seiler vi mot Ile a Vache senere i dag og regner med å ankomme der om et par dager!

4 Kommentarer