Arkiv over kategorien BVI

Maiværet har kommet til Karibien..

.. hvilket vil si regn de neste 10 dager!?!

Det er vist på tide og komme seg hjem til sol og sommer 😉

20120504-053045.jpg

3 Kommentarer

Til karneval i Karibien!!!

Tilbake i Charlotte Amalie på St Thomas bød første dagen på det samme som sist – en by fyldt med cruise turister og ivrige juvelselgere.

Heldigvis for oss bydd lørdagen på årets karneval, 60-års jubileum og stort fest fyrverkeri på havnefronten! Dette er mer en festdag for de lokale enn en turistattraksjon og både barn, voksne og besteforeldre var enten ivrige deltagere i opptoget eller entusiastiske tilskuere langs hovedgaten: Nørregade!

4 Kommentarer

Vi avslutter vår ”tour de BVIs” med Tortola..

Etter 1½ måneds seilas på BVI har vi stort sett nådd over alle øyene. Det eneste som manglet var en liten rundtur rundt om hovedøyen Tortola, så det er hva vi har brukt de siste dagene på.

Fra Road town tok vi turen, sammen med Honningpupp, til Marina Cay. I cruisingboken er dette stedet nærmest beskrevet som paradis på denne jord, men det er ikke vår oppfattelse. På avstand ser den lille øyen på Tortola’s østside ut som en liten perle..

Men, det som møtte oss når vi kom inn på land var langt fra like sjarmerende, det er vist lang tid siden dette stedet hadde sin storhetstid, men til gjengjeld fikk vi noen fine dager i selskap med Honningpupp 🙂

Derfra gikk turen til Cane Garden Bay.. Her ble vi et par netter og vi trivdes i grunn temmelig godt. Flott strand og fine solnedganger!

Og, så her til sist har vi tatt turen til øyens vestside og Soper’s Hole. Ikke helt vår stil, men det skulle sees..

Men, i morgen er vist tiden også inne til å bytte “beite”, så vi seiler over til US Virgin Island og de gamle danske øyene St Thomas og St John. Og, så blir vi der de siste par ukene 🙂

1 Kommentar

Hvordan slutter eventyret???

Ja, det er litt merkelig å si det.. men, nå lakker altså eventyret mot en ende… det er ikke mange ukene igjen før mannskap og båt gjør seg klar til turen hjemover..

Vi har vært rundt omkring mange muligheter for hjemturen.. Selge båten, legge den opp i Karibien eller seile den hjem??? Alle muligheter har blitt undersøkt og det vi har endt opp med er faktisk en fjerde løsning!

Planen er som følger..

Det har tatt litt tid å få alle detaljene på plass, men nå ser det ut som vi har landet på en endelige løsning.

Den 15.mai lander Simon, en kammerat av Thomas, på US Virgin Island. Simon er ingen erfaren seiler, men det han mangler i seilerfaring tar han igjen i lysten til å prøve nye ting. Det er ikke første gang Simon begir seg ut på eventyr, for å nevne et par ting så har han tidligere blandt annet krysset Grønlands innlandsis på ski, gjennomført Artic Cirkel Race (som er kåret til å være verdens hardeste endurance race) og kjørt verdens lengste vinter-race gennem Alaskas ødemark på sykkel (600 km). Ikke helt dårlig! Så vi er helt trygge ved at han nok skal bli en god partner for skipper Thygesen over atlanterhavet. Sammen seiler disse to nemlig fra St Thomas mot Azorene i midten av mai, så fort vær og vind tillater det.

På Azorene står det tre erfarne seilere og venter: Jørgen, Mogens og Jan, og etter en grundig gjennomgang av båt og utstyr sammen med Thomas, seiler disse tre Frøja den siste etappen over atlanterhavet fra Azorene til England. I England skjer det et lite mannskapsbytte igjen, hvor Jørgen og Mogens får sine koner ombord, Anette og Hanne, og så fortsetter de ferden via den Kaledonske kanal hjem til Danmark.

Med andre ord, kommer Frøja, Thomas og jeg hjem på litt forskjellige tidspunkter. Selv flyr jeg hjem fra St Thomas og lander i København den 17.mai, Thomas kan vi forvente hjem i midten av juni (han flyr fra Azorene) og Frøja regner vi med å ha tilbake i Danmark i løpet av høsten.

Forberedelsene er i gang

Vår gamle, stedige dame (les:båt) har derfor en hel del sjømil igjen før hun når Danmark, så vi har nå gått igang med å forberede hjemtur og klargjøre utstyret til den kommende atlanterhavsseilas.

I første omgang har vi tatt fatt i riggen og gjennomgått den fra ”topp til tå”. Erfarne seilvenner har kikket med og vi har forhørt oss med en rigger så nå er et par av vantene byttet ut, men ellers ser det fint ut. Spillene har fått en gjennomgang og i skrivende øyeblikk får all aluminiumen en tur. Så innen jeg flyr hjem og Simon lander på St Thomas skal båten gjerne være 100% klar til turen hjemover.

Da sees vi snart!

På en måte er det selvfølgelig litt vemodig at reisen vår snart er slutt. Det har virkelig vært et eventyr som vi nok sent vil glemme, men samtidig begynner vi også å bli modne for å vende tilbake til vårt ”normale” liv. Til å begynne med kommer det helt sikkert til å være ren lykke å kunne lade computeren uten å tenke på strømforbruket, åpne kjøleskapet og ta ut juicen uten å være nødt til å flytte på 15 andre ting før du når ned til den eller det å legge seg om kvelden uten å måtte tenke på om ankeret holder. Men, det er så mange ting med seillivet som veier opp for dette, så det som kommer til å gjøre den helt store forskjellen er selvfølgelig at vi kommer til å ha alle dere nære og kjære rundt oss igjen – og det gleder vi oss VELDIG til! Derfor er det en deilig følelse å kunne si – nå sees vi snart 😉

4 Kommentarer

Frøja + eXabyte = dansk

To danske båter tett i tett…

Det var helt søtt å se de to båtene ligge side om side med de danske flagg vaiende i vinden.

Vi trodde ikke vi skulle nå å se eXabyte igjen før de skulle starte på sin atlanterhavskrysning, men vind og vær ville det anderledes og så endte vi opp i Road Town samtidig. Heldig for oss, for ikke bare en gang, men to ganger har vi blitt invitert over på fødselsdagsfeiring  🙂

1 Kommentar