Arkiv over kategorien Dominica

Hestejente for alltid, men hestegutt ???

Det er ikke få ganger jeg har sagt til Thomas at når vi kommer oppover mot Martinique og Dominica SKAL vi ut på en ridetur. Men, denne dagen var planen egentlig en helt annen. Vi forlot båten tidlig for å gå på en lengre tur til fods. Det er lenge siden sist og vi har gledet oss til en skikkelig “hikingtour”. Dagen før hadde en guide tilbytt oss en tur til 800 EC (1600 DKR) som vi synes var litt i overkanten, så vi vandret isteden avsted med guideboken i hånden og troen på egne evner. Allerede på vei ut av byen er vi på villspor, men vi så ingen grunn til å snu. Ut på tur skulle vi! Og noen ganger har man hellet med seg, for jammen endte vi ikke på The Rainforrest Horseback riding! Tre kanadiske jenter skulle ut på tur og vi fikk forhandlet oss til å bli med.

Jeg smilte fra øre til øre når jeg hoppet opp på hesten, mens min kjære så noe mer skeptisk ut til å begynne med. Men, på tross av hans minimale erfaringe med hester klarte han seg godt og vi fikk noen herlige timer på hesteryggen innover i regnskogen. Turen ble heller ikke dårligere av at ridelæreren tok meg med på en liten galopptur til sist! Det vakte gode minner og få ting matcher følelsen av å sitte på hesteryggen i full fart fremover 🙂

Men, vi nektet å gi opp vår vandretur, så etter lunch tok vi turen opp til Fort Shirley og Cabrits National Park. Deler av fortet er restaurert, mens andre deler ligger gjemt i regnskogen. Vi gikk for sistnevnte og hadde en fin tur rundt i området helt frem til en liten slange mer eller mindre snek seg over benet til Thomas. Selv soldaten ble litt skremt .. tihi.. men, jeg må innrømme at deretter var jeg ikke like enkel å lokke med rundt i bush’n. Godt brukte i benene gikk vi tilbake til båten, tok oss en svømmetur før vi avsluttet kvelden med en øl og et glass hvitvin på den lokale restaurant 🙂

3 Kommentarer

Vi suger til oss mest mulig av naturskjønne Dominica

Dominica er virkelig et sted vi har gledet oss til og etter 12 timers seilas fra Martinique la vi oss på en bøye utenfor byen Portsmouth, i Prince Rupert Bay.

“Dominica, du skønhedens ø,

du gør dig fortjent til hvert et besøg.

Hvor end man kommer, man fornemmer din ynde;

her kan nye tanker begynde.”

Dessverre er virkelighetens realiteter ved å inntreffe og vi begynner å ha det litt “langtursseilertravelt” fordi Marianne står på havnen i St Martin og tripper for å komme ombord i starten av mars. Det betyr at øyen vi egentlig hadde planlagt å bruke masse tid på (i tillegg til flere av de andre øyene nordpå) skal overståes på kun 5 dager. Litt ærgelig at vi ikke har ennå kmer tid her for vi tror Dominica kunne bydd på opplevelser til hvertfall en uke. Vårt mål er derfor å suge til oss mest mulig fra den naturskjønne øyen på et par dager. Første dag tok vi turen opp Indian River sammen med Fryd og Occasione.

Vi fikk med oss litt av byen på ettermiddagen og tidlig lørdag morgen emmet den av liv når markedet ble åpnet kl. 05.

1 Kommentar