Arkiv over kategorien Grenada

Carriacou’s maritime verden…

I dag stod den på Skandinavisk dykketur fra morgenstund og sammen med Helen og Göran fra den svenske båten Ellen, Hege og Thomas fra Honningpupp, Freddy fra Leahnis og Mariann og Trond fra Occasione suste vi ut i tre gummibåter. Mariann, Helen og jeg agerte båtmenn mens resten av flokken nøt livet under vann:

3 Kommentarer

Carriacou – an island with over a hundred rum shops and only one gasoline station!

De siste fem dagene har vi tilbragt for anker i Tyrrel Bay på øyen Carriacou. Her skjer det ikke all verden, dette er et utrolig laid back sted og hvor vi stort sett pendler mellom restauranten/internet caféen Lazy Turtle, stranden og et fint dykkested og alt ligger innenfor ca 100 meters radius fra båten. Et par ganger har vi beveget oss (hele veien) inn til hovedbyen Hillsborough, men heller ikke her skjer det mye 🙂 I dag tok vi alikevel turen hele veien (15 min busstur!) til Windward som er kjent som øyens båtbygger sentrum og verdt et besøk. Vi fikk da bestemt også en hyggelig tur sammen med Occasione gjengen, men utsikten til naboøyene Petit Martinique og Petit Saint Vincent var nok det som tilfredstilte øye mest, selvom en lokal øyboer gjorde sitt ytterste for å presentere det lokale ”verftet” på best mulig måte.

Mamma, pappa og Anne fikk 3 dager på øyen og det så ikke ut til at de hadde noen problemer med å tilpasse seg den rolige hverdagen her på Carriacou. For vår del er reisen i ferd med å endre karakter på mange måter. For det første har familen forlatt øyen og vår trofaste matros gjennom mange måneder har mønstret av. Det var en veldig trist avskjed på bryggen da familien skulle ta fergen tilbake til Grenada og det ble etterfølgende felt noen tårer på Thomas sine skuldre.

Samtidig er det selvfølgelig deilig å være to ombord, det er altså en vesentlig forskjell i å være fem voksne versus to voksne ombord på denne skuten, man få plutselig veldig mye mer plass. Men, reisen har også endret karakter i forhold til det seilmessige. Hvor vi tidligere hele tiden har måtte forholde oss til tidsfrister, i form av vind og vær, hvor vi skulle være hvornår og når vi senest burde passere Biscayen, seile ut til Maderia, krysse over til Kap Verde og ikke minst den store tur over atlanterhavet, så står vi nå i en situasjon hvor vi ikke lenger har ”deadlines” på samme måten. Så hvor vi tidligere har hatt lange strekninger vi skulle krysse, 6000 sjømil på 6 måneder, så går vi nå inn i en annen fase av seilturen. De kommende 3 månedene skal vi seile en strekning på ca 600 sjømil. Med andre ord, har vi vesentlig mer tid på kortere avstand (ikke dermed sagt at det ikke er mange steder man kunne tenkt seg ennå mer tid fordi det er jo utrolig mange øyer å velge mellom her), men både livsstilen på øyene her i Karibien og de korte seil strekningene innbyder til en rolig, laid back stil hvor man (muligvis litt populært sagt) lever i nuet. Vi behøver ikke forholde oss til så mye – hva som skal skje i morgen, neste uke eller neste måned kan vi ta som det kommer.

3 Kommentarer

Matrosen mønstrer av

Så er mitt 6 måneders eventyr her på Frøja over. Må i den anledning få takke Kjersti og Thomas for at de har tatt meg med på denne fantastiske turen, samt Eli Brit som har tatt hånd om hus og hjem og min gamle mor, mens jeg har vært borte. Dette har vært en utrolig reise. Tusen takk for alt dere har lært meg om seiling og dykking. Vi tre har sammen seilt over 6000 sjømil og det har vært trygt og sikkert hele veien. Vi har delt gode og udfordrende dager sammen, flotte seilaser og tøffe seilaser, rolige dager og hektiske dager og tatt fri fra båten og reist rundt på mange fine turer. Dette er opplevelser som jeg kan tenke tilbake på resten av livet.

Vi har også møtt utrolig mange hyggelige mennesker på turen, hatt veldig mye moro og opplevelser spesielt sammen med Occasione, Fryd, Harry Z, Marlin og Zita, samt mange andre norske og utenlandske båter på vår ferd. Takk til alle dere. Det har også vært godt å lese alle gode kommentarer på bloggen fra dere der hjemme som har fulgt oss på turen.

Det var veldig deilig å endelig få Eli Brit og Anne nedover. Veldig godt at Kjersti og Thomas tok i mot hele familien og at jeg fikk avslutte turen sammen med alle.

Takk igjen Kjersti og Thomas for at dere tok med far og svigerfar på denne reisen. Det setter jeg umåtelig stor pris på.

Så vil jeg få ønske dere to og alle de andre en flott, trygg og god seilas i 2011.

Takk for meg.

Stor klem Jørn

2 Kommentarer

Takk for denne gang

Det var mange tanker før jeg tog af sted. Tænk, en måned til Barbados og Caribien. Så bliver der ikke bedre. Efter nogle tanker om det blå/grønt hav og hvide strander, gik det op for mig. Jeg har sagt ja til en måned med familien på en sejlbåd! Hvad tænkte jeg egentlig i det øjeblikket jeg tænkte det var en god ide? I morgen begynder vi på hjemrejsen (et hop og et spring forbi Grenada og Barbados, så håber Eli og jeg, at hjemrejsen vil gå nemmere end turen hertil). Jeg sidder tilbage med en følelse, at dette har været en unik ferie jeg vil have med mig i mit hjerte resten af mit liv. Jeg tager med mig hjem så mange gode minder og oplevelser.

Når jeg er tilbage i København, vil jeg tænke tilbage på, at hoppe til havs hver morgen i det klare varme vand. At natbade. Efter alle har gået i seng. Det er for varmt til at sove. Svømme under stjernehimmelen, total ro, helt stille. En ubeskrivelig oplevelse.    

Det vigtigste jeg tager med mig hjem er, at jeg har set hvordan min søster og svigersvoger har valgt at leve, det neste halvvandet år.  Det er vanskelig at finde ord til at fortælle hvor stolt jeg er af dem. Jeg har så stor respekt for at gøre, det mange drømmer om at gøre. Ha en drøm, og så realisere den.

Mærkelig nok er det tit de små hverdagsting jeg sidder tilbage med. Som hvordan absolut alt, skal pakkes ind i hverandre, ovenpå hinanden, længst ind i et skab, dybeste ned i en skuffe. Dette gør de igen og igen og igen, hver dag. Jeg bukker mig i støvet og skal gøre mit bedste for at ikke klage over for lidt skabsplads igen 😉

Kjersti og Thomas, tusind tak for at jeg fik deltag i jeres rejse. En ferie som ingen anden. Oplevelse på oplevelse har jeg jer at takke for. I vil være i mine tanker i tiden fremover.

Utrolig glad i jer begge.

Mini

Ingen Kommentarer

Ennå en røff seiltur for vårt nye crew

Også turen fra Grenada til naboøyen Carriacou ble noe tøffere for vårt nye crew enn vi hadde håpet på. Anne tok ingen sjanser på denne turen heller, så hun bestemte seg hurtig for å ty til sjøsyketabletter og det var helt klart til hennes fordel. Men, mamma derimot hadde den ide at hun nok var ferdig med sjøsyke (!) (do not ask me why), så hun besluttet seg for å klare seg helt uten noe. Det gikk da også fint den første ½ timen, men deretter ble 25-28 knops vind midt i mot og krappe bølger litt for mye for min kjære mor. Men, hun er jo en tøff dame, så litt offring til Neptun tok ikke motet fra henne. Kun en times tid etter ankomst satt hun igjen i cockpit og smilte, drakk et glass rødvin og snakket om delfinene og sjøskildpadden hun nådde å se på turen.

1 Kommentar