Arkiv over kategorien Spania

Next stop – Kap Verde

Tettere på avreise skal vanskelig gjøres. I morgen stevner vi ut på første del av atlanterhavsturen med nesen mot Kap Verde.

De siste forberedelsene er nå på plass og båten er full lastet med mat, vann og reservedeler. Medisinbaggen er klappet og klar og mannskapet har blitt drillet i førstehjelp med pappa som prøvekanin  🙂

Etter litt overveielser besluttet vi oss for å kjøpe en satelitt telefon og dere kan se gleden i øynene på Thygesen når han fikk ”styr” på alt utstyret. Vi avventer riktignok SIM kortet, men det har vi blitt lovet kommer i morgen. Satelitt telefonen kommer til å være en god hjelp på veien fordi vi kan laste ned grib filer med været underveis på turen.

De siste innkjøp er gjort og hver eneste grønnsak og frukt fikk en god tur under rennende vann før de var velkommen ombord. Jeg er livredd for at det følger kakerlakker med og har virkelig tatt til meg ryktene om at man aldri blir kvitt dem igjen. 3 uker på havet sammen med tusenvis av kakerlakker er mitt værste mareritt!

Det er ikke mye mer vi kan forberede nå, til og med kjøttsausen er lagd. Det er en klassiker på hver overfart, den lager Thomas kvelden før avreise, så vi har noe å glede seg til på første dagen 🙂

Så nå ser vi bare frem til å komme i gang med turen og det aller beste er at visakortet får en tiltrengt pause!

9 Kommentarer

Forberedelsene til atlanterhavet er i full gang

De siste par dager har vært et stort kaos i cockpit og nede i båten. Det er mye som skal forberedes før vi forlater havnen San Miguel på Tenerife og vi er glad for at vi brukte god tid på Lanzarote til å gjøre båten klar for den store havkrysning.

Vi provanterer til 30 dager på tross av at vi skal innom Kap Verde øyene utenfor Afrikas kyst. Det går rykter om at vann er en mangelvare så vi har handlet vi inn 120 liter drikkevann i kanner som kommer i tillegg til det vi har i tanken. Derutover fylte vi 3 store handlevogner med mat, men vi mangler fortsatt alle ferskvarer, kjøtt, frukt og grønt som handles inn dagen før avreise.  

Det blir ryddet opp i skuffer og skap, det vi bruker kontinuerlig skal stå fremme og lett tilgjenglig, resten skal pakkes bort. Det er litt av et puslespill å få plass til alt i tillegg til det utstyret vi allerede har slept med oss.

Vi følger nøye med på været om dagen, men regner med avreise i starten av neste uke. Første tur ned til Kap Verde er på 750 nm (1389 km) og vi forventer at det vil ta ca syv døgn på havet.

Neste tur blir noe lengre, avstanden fra Kap Verde til Barbados er ca 2050 nm. En nautisk mil er 1,852 km, det vil si at vi skal krysse en strekning på ca 3800 km med en seilbåt som går rundt 5 knop (ca 10 km) i timen. Har vi været med oss skal vi forvente omkring 17-18 døgn uten å se land, får vi mange vindstille dager kan det gå ennå lengre tid. Det er derfor alfa omega at båt og mannskap er klar og velforberedt!

3 Kommentarer

Seildag med venner og familie :-)

Vi nyter dagene med besøk og det var super hyggelig at alle sammen hadde lyst til å være med ut på en liten seiltur til Los Christianos.

Vi hadde ikke alt for mye vind, men litt seiltrening ble det likevel til. Det var ingen problem for Asle å ta over rollen som skipper og med Jane som matros ble skuten flott manøvret langs kysten 🙂 Mette hadde heller ikke noe problem med skipperrollen, men jeg tror ikke det vil være helt feil å si at hun trivdes bedre i rollen som solnymfe på dekk 😉

Markus oppførte seg eksemplarisk hele turen og han så ut til å nyte livet på vannet. Vuggingen fra båten gjorde til og med at han fikk noen timers søvn, selvom det selvfølgelig var langt mer spennende å kravle rundt i nærheten av oss.

En badetur ble det også tid til 🙂

Jytte så ut til å nyte turen, men måtte en kort periode overgi seg til atlanterhavets dønninger og ble med et helt stille. Denne stillheten vakte straks bekymringer hos besetningen som ihærdigt forsøkte å mildne den begynnende sjøsyke med tilbud om kald hvitvin, chips osv. Men, den riktige kur viste seg å være en helt annen, nemlig en flokk delfiner som hurtig fikk Jytte på benene igjen.

Siste del av dagen ble tilbragt for anker foran stranden i Los Christianos hvor det ble spist tapas, drukket vin og hygget innen familien Andersen ble rodd i land av skipets 1.matros til dansk sjømannssang fra de to kvinnelige gjester som i takt med inntakelsen av vin ble mer og mer sjøvant. En flaske mer så tror jeg de ville vært villig til å bli med hele veien over atlanteren 😉

1 Kommentar

M&M på besøk

Aller helst ville jeg vært sammen med mitt nydelige, fantastiske, herlige lille fadderbarn hver time, minutt og sekund han tilbringer på Tenerife, men mor Mette synes det var greit med noen timer fri og bestemor og bestefar står gjerne til tjeneste og passer han så mye de kan.

Mette og jeg tok derfor turen til nærmeste chill out bar og bestilte oss en flaske vin. Praten gikk nonestop fra vi kom til vi gikk. Det var bare så hyggelig å sees igjen. Selvom vi nyter dagene og opplevelsene på reisen, så er det ikke til å stikke under en stol at man savner venner og familie. Så det var en STOR bonus at Mette og Markus tok turen hit 🙂

1 Kommentar

Bestevenninnene på tur :-)

Svigermor Jytte og Jane bestemte seg for å ta turen til Tenerife å besøke oss. Igjen ble vi forsynt med en stor bunke blader, grovt mel og bøker, tusen takk til dere to for det 🙂 Men, det viktigste var dog å se de to herlige damer, første kveld tilbragte vi på terrassen i deres 3 etasjes hotell rom med hjemmelagd bruchetta ala Jytte og en flaske San Valentin! Mmm…

Det å sitte på med de to damer på biltur en ren underholdning i seg selv, de snakker og kommenterer på gud og hver mann, mens de småkrangler litt, driller hverandre og informerer oss om livet der hjemme og hvordan det står til med alle familiemedlemmene, venner og kjente. Det er tydelig for baksete at disse to “skøre” kvinner har kjent hverandre hele livet og det er derfor en ren fornøyelse og oppleve dem sammen på dette sted hvor de også var på ferie sammen for knapt 30 år siden. At den morsyke Thomas har fått besøk av sin mor gjør jo heller ikke opplevelsen dårligere 🙂

Det meste av tiden sammen har vi nydt med et glass vin i hånden og en stor tallerken mat foran oss, men ingen av kokkene her nede har foreløpig nådd opp på noe som ligner nivå med den mat vi vanligvis spiser sammen. Få kokker kan måle seg med min svigermor!

For at det hele ikke bare skulle gå opp i mat og vin, tok gutta med venninnene opp for å se Teide, Spanias høyeste fjell på 3718 meter.

Helt frem til 11 november skal de to damer holde oss med selskap så det blir nok en jevn pendling med leiebilen fra hotellet i Playa de las Americas og til havnen San Miguel i Los Abrigos.

1 Kommentar