Arkiv over kategorien Nederland

Besøk fra Anders i Amsterdam

Så var det tid til besøk hjemmefra, og vi møttes med Anders i Amsterdam. Fra stasjonen gikk turen direkte til nærmeste pub hvor vi kunne få med oss en spurt etappe av Tour de France! Først deretter var det tid til sightseeing.

Ingen Kommentarer

IJmuiden

Turen til Ijumiden (Holland) bar både preg av godt vær og avslappet seilas og noe mer lumskt vær. Vi starter ut i godt vær med 6-8 sekund meter, og gjennom Elben går vi for seil med god vind og medstrøm – 10,5 knob! Utover dagen kommer og går vinden, og vi blir utålmodige og går en del for motor. Men, en badetur får vi tid til, det er noe helt spesielt ved å hoppe til vanns langt ute på havet. Det første døgn går fint, og jeg når å tenkte på min kveldsvagt, mens de andre sover, at jeg virkelig har begynt å sette pris på de sene nattetimer alene på vagten med solnedgangen i bakgrunn og ipoden i ørene 🙂

Utover dagen får vi direkte motvind og både vind og bølger er tiltagende. Etter noen timer bak rattet begynner sjøsyken og melde seg igjen, så gutta må trekke det store lasset resten av turen. Natten bærer preg av kraftige vindspring opp til 14 sekund meter, 2-3 knob direkte motstrøm og ca. 2 meter høye bølger. Natten er ikke lenger så innbydende som kvelden før, og det er vanskelig, eller rettere sagt nærmest umulig å få noe særlig med søvn.

2 ½ døgn etter avreise når vi havnen i Ijumiden, Holland. 442 nautiske mil er tilbakelagt siden vi reiste fra Danmark.

4 Kommentarer